14 mai 2015

828. Invingatorii padurilor (si ai nostri) by De ce nu?

   Nu sunt de acord intrutotul cu colegul Decenu la acest articol, dar...pana la urma isi asuma responsabilitatea si, pe cinstit, in afara de formulare cam sunt de acord cu ceea ce scrie,fiind satul de batjocura cu privire la avutiile nationale si nu numai, asa ca...va rog ia luati putin loc si cititi:
(nemotoujours)
   Johannis pare cam bombalau. Poate chiar este bombalau, dar nu conteaza, poate e mai bine asa. Cel putin, comunicarea nu e punctul sau forte, iar asta chiar ca e bine pentru noi, deoarece expertii in comunicare ai politicienilor pot face ca noua, populatiei, sa ni se para ceea ce e alb ca fiind negru si invers. S-a exagerat cu comunicarea asta, s-a trecut un prag, comunicarea nu mai inseamna comunicare, ci inseamna manipulare si "arta" de a ascunde adevarul (adica arta de a minti) si tocmai de asta e bine ca Johannis nu prea e comunicativ in sensul dat de politicieni comunicarii.

   Comunicatorii PSD-ului au reusit sa ne faca sa percepem defrisarea padurilor ca fiind ceva recent, insa ar trebui sa ne amintim ca Hrebenciuc si Ilie Sarbu (si nu numai ei) sunt implicati intr-un scandal de retrocedare ilegala, o suprafata imensa de padure.    Presa a bagat-o in fata pe Elena Udrea, astfel incat poporul a si uitat cat inseamna 40.000 ha padure.   Deasemeni, poporul a uitat ca defrisarile nu au inceput odata cu venirea lui Johannis la presedintia Romaniei, insa expertii in "comunicare" ai PSD-ului cam asta au reusit sa insinueze.
   O analiza foarte buna, preluata de multe publicatii nationale, este facuta de Prisacariu, pe blogul sau, pe care o voi reda in totalitate:
"Mă uit cu atenție la dezvoltarea unei manipulări ordinare puse la cale de Victoraș Ponta de cîteva săptămîni, manipulare care s-ar putea rezuma la teza “Iohannis protejează mafia defrișărilor ilegale” (teză apărută după respingerea Codului Silvic de către președinte).
Nu mi-ar fi atras atenția “subiectul” (în care nu au fost aduse probe, cel puțin pînă în acest moment) dacă nu aș fi observat o campanie mediatică foarte bine pusă la punct. Mai întîi, a apărut o scrisoare a celei rămase în istorie drept “fă, Doina”, care sugera că Iohannis are un blat cu compania Schweighofer (aici). Pasul doi: acuzele au fost preluate cu entuziasm de detașatul în interes de serviciu Striblea, zile la rînd. Faza a treia a constat într-un atac concertat de partid și de stat: într-o declarație de presă PSD, prin păpușica montată de Ponta în poziția de purtător de cuvînt al partidului, se arăta că “vreau (adică Podașcă vrea – n.m.) să cred că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului” (sursa); în aceeași zi în care Podașcă a spus poezia lui Ponta, pelerista ministră a Mediului a zis una profundă: “Asupra președintelui Iohannis planează o suspiciune că nu e de partea românilor” (sursa).
Vasăzică, Iohannis nu numai că e corupt (PSD știe și o sugerează și prin trompețica de partid, și prin “fă, Doina”, și printr-un ministru al lui Ponta dar și prin trompețoiul detașat în interes de serviciu), dar e și vîrf de lance străin și reprezintă agenturili care vor să le facă rău românilor (teză expusă și în campania prezidențială, de altfel).
Cum ziceam mai sus, nici una din acuzațiile astea nu au probe în susținerea lor, ci doar insinuări, aluzii, capete de informații, contextualizări penibile etc. Ok, dacă sînt probe, dacă Iohannis a beneficiat de vreun sprijin din partea Schweighofer, dacă are prieteni acolo care-l influențează (și poate fi dovedit obiectiv acest lucru), atunci Iohannis este într-un conflict clar de interese și trebuie să răspundă (inclusiv public) pentru asta.
Pînă atunci, însă, constat că sîntem luați de idioți rău de tot: nu numai că Iohannis nu administrează nimic din pădurile patriei (cum Guvernul o face, direct, prin Ministerul Mediului și prin Romsilva) și, oricum, e președinte de vreo cinci luni, dar taman socrul premierului este încă cercetat într-un dosar de retrocedări forestiere cu prejudiciu (zice DNA) de cîteva sute de milioane de euro! Mai mult, tata socru, Ilie Sârbu, e implicat în dosar împreună cu șeful Romsilva, pesedistul Adam Crăciunescu, pe care (spun procurorii) l-ar fi admonestat pentru a-i satisface interesele penale lui Hrebenciuc (sursa)!
Așadar: pe de o parte, familia mafiotă Ponta – Sârbu (Sârbu cercetat de DNA pentru implicarea într-un dosar de uriaș furt de păduri), pe de alta un președinte ușor abulic, necomunicativ și ușor confuz, dar nu hoț. Iar Ponta aproape reușește să impună în spațiul public mesajul că Iohannis fură păduri.
Dar nu mă surprinde că Ponta încearcă manipularea asta jegoasă și  ridicolă, mă surprinde că la unii prinde."

*Decenu* 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu