20 ianuarie 2016

939.SAAB, Suedia, SUA....sau cum sa-ti sustii industria si economia interna!


  Poate acuma nu va mai mirati de ce tot punem comunicate de la SAAB AB Suedia sau despre activitatea lor in general.
 Si asta chiar daca nu au legatura cu activitatea SAAB pentru Romania!
 Poate astfel vreun Guvern al Romaniei va intelege ca avem si noi o industrie de aparare, care prin forte proprii ori colaborari nu doar va ajuta puternic la protejarea tarii tale, dar va ridica si economia acesteia!
DA PAGINA!

Sursa foto: Revista Fortelor Terestre,
18.01.16
Saab semnează un contract de muniţie pentru Carl-Gustaf
Compania de apărare şi securitate Saab a semnat un contract pentru producţia şi livrarea de muniţie pentru sistemul portabil de arme Carl-Gustaf. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 1,4 miliarde coroane suedeze (685.440.000 lei). Livrările se vor efectua în perioada 2016-2019.
Contractul include producţia şi livrarea a trei tipuri diferite de muniţie pentru sistemul Carl-Gustaf, precum şi posibilitatea unor comenzi suplimentare.
Sunt încântat să anunţ că am primit această comandă semnificativă de muniţie pentru Carl-Gustaf. Ea ne consolidează poziţia de frunte pe piaţa pentru sisteme de arme cu lansare de pe umăr”, a declarat Görgen Johansson, şeful zonei de business Dynamics a Saab.
Natura acestei industrii face ca dat fiind circumstanţele referitoare la produs şi client, să nu fie anunţate alte informaţii despre client.
Carl-Gustaf este un sistem de arme de vârf pe plan mondial în categoria de arme de suport. El a fost modernizat constant şi dezvoltat pentru a corespunde nevoilor în schimbare ale utilizatorilor. Ultima versiune, Carl-Gustaf M4, reduce greutatea de la 10 kg la 7 kg. Carl-Gustaf este un sistem de câştigare a bătăliilor pentru soldaţi care operează în medii dificile. Folosind o gamă largă de tipuri de muniţie, sistemul Carl-Gustaf le permite soldaţilor tereştri să facă faţă cu bine unor sfidări multiple – de la neutralizarea vehiculelor blindate, la depăşirea obstacolelor şi la confruntarea cu inamicul aflat în clădiri.
Sursa foto: defenseindustrydaily

Saab primeşte o comandă de la NSPA pentru rachete RBS 70 BOLIDE

În decembrie 2015, compania de apărare şi securitate Saab a primit o comandă pentru rachete RBS 70 BOLIDE de la Agenţia de Suport şi Achiziţii a NATO (NSPA). Valoarea comenzii este de 106 milioane de coroane suedeze (51.897.600 lei), iar livrările se vor face în perioada 2016-2017.
Portofoliul Saab de sisteme de rachete cu rază scurtă, bazate la sol, include RBS 70 şi sistemul mai dezvoltat RBS 70 NG. Comanda de rachete RBS 70 BOLIDE efectuată de Agenţia de Suport şi Achiziţii a NATO (NSPA) face parte din planul pe termen lung al clientului de a-şi spori capabilităţile de apărare aeriană.
Este o comandă mare pentru Saab si ea va îmbunătăţi şi mai mult capabilităţile clientului şi îl va plasa în avangarda sistemelor de apărare aeriană. Această comandă este dovada încrederii lor în cunoştinţele noastre şi în sistemul RBS 70”, a declarat Stefan Öberg, şeful unităţii de business Sisteme de Rachete din cadrul zonei de business Dynamics a Saab.
Un număr de 19 ţări şi-au procurat peste 1.600 de sisteme RBS 70, inclusiv peste 17.000 de rachete. Racheta BOLIDE este o rachetă de apărare aeriană de a patra generaţie, cu rază foarte scurtă, pentru toate ţintele, a Saab. Cu această rachetă, sistemul RBS 70 răspunde întregului spectru de ameninţări de la aeronavele cu aripă fixă şi rotativă, până la ţintele mici, cum ar fi rachetele de croazieră şi UAV-urile, cu o rază de peste 8 km şi cu o acoperire de altitudine de peste 5.000 de metri.

"Bradley",foto:internet

Saab va face livrări suplimentare pentru vehiculele de luptă ale Armatei SUA

Compania de apărare şi securitate Saab a câştigat opţiunile patru şi cinci ale unui contract multi-anual pentru livrarea de sisteme de antrenament bazate pe laser pentru vehiculele de luptă blindate ale Armatei SUA. Valoarea comenzii este de 32 de milioade de USD şi a fost înregistrată de Saab în decembrie 2015.
Contractul pe termen nedefinit şi pentru o cantitate nedefinită pentru Sistemul de Simulare a Angajamentului Tactic pentru Vehicule de Luptă (CVTESS) a fost semnat cu Armata SUA în 2012. El constă din această comandă şi din alte opţiuni care pot fi exercitate pe o perioadă de cinci ani, cu o valoare potenţială a totală a comenzii de 90 milioane de USD.
După 2012, CVTESS a furnizat Armatei SUA sisteme de anternament de următoarea generaţie, bazate pe laser, pentru vehiculele sale blindate de luptă. Sistemul furnizează o simulare foarte precisă, bazată pe laser, a armelor de pe vehiculul de luptă folosite pe toate tacurile de luptă Abrams M-1 şi pe variantele Vehiculelor de Luptă Bradley (BVF), inclusiv vehiculele forţelor opuse.
CVTESS al Saab este în avangarda tehnologiei de antrenament forţă-cu-forţă. Dat fiind cele peste 3000 de sisteme de vehicule livrate Armatei SUA, suntem mândri să continuăm să le furnizăm militarilor noştri o soluţie dovedită pentru nevoile lor de antrenament ", a declarat Cyndi Turner, Manager General al diviziei de Antrenament şi Simulare a Saab Apărare şi Securitate SUA.
CVTESS este uşor de instalat şi de întreţinut, reducând costul şi timpul de antrenament pe vehiculele de luptă. Scenariile sale foarte realiste de luptă şi rapoartele post-acţiune le furnizează soldaţilor experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a fi în siguranţă şi eficienţi pe câmpul de luptă.
Saab a livrat sisteme de antrenament bazate pe laser pentru Armata SUA pentru tancurile Abrams şi BVF încrepând din 1988.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu