06 iunie 2017

1192.Minunile gradinii de piatra - statuile de la Magura


.
   Nu exista termen de comparatie.
   Un deal cu poieni de vis despartite prin palcuri de arbusti si copaci, la marginea unei paduri de poveste...Poieni pline de minuni din piatra sculptate de oameni maiestri in domolirea duritatii si transformarea ei in poezie si basm, in fantezie ,vis...realitate.
   Expozitia de la Magura  Buzaului (Tisau) este rezultatul unei tabere de sculptura care s-a stins in 1985, la terminarea programului de 16 ani pentru care a fost conceputa - marcarea a 16 secole de la prima atestare documentara a orasului Buzau prin  invitarea a cate 16 sculptori in fiecare an si expunerea realizarilor acestora (intre 1970 si 1985).

   Povestea taberei, a celor 16 sculptori invitati anual in aceasta perioada si a celor 256 de lucrari care la ora actuala sunt marcate si explicate, o gasiti peste tot in net, asa ca...nu-mi bat capul sa v-o repet .
   Eu doar va spun despre senzatia minunata de expozitie unica untr-un loc unic, un adevarat parc natural cu exponate fascinante in care vezi evolutia artei sculpturale, a conceptiilor artistice timp de 16 ani, nu doar ca teme, personaje alese cat ca stil, linii si chiar libertate de gandire si de exprimare!

   Practic treci de la un an la altul si ai senzatia ca intri in gandirea colectiva a perioadei, a societatii si chiar a...politicii vremii.

   Haideti sa va arat frumuseti, dar mai mult sa stiti ca va incit pt ca vreau sa ajungeti sa le vedeti cu ochii vostri si sa traiti senzatia aceea minunata de arta contopita cu natura.

DA PAGINA!
    Desi minunile de piatra au numele scrise pe tablele cu inventarul, ne-am jucat cautandu-le nume noi, din ceea ce am perceput noi de la artisti, din formele acestora.
    Este o joaca tare amuzanta care te face sa descoperi cat de aproape esti de ideea creatorului si cata fantezie ai tu. Va recomand!

DA CLICK PE FOTO!
.
.


.
.
.


.
.
.




.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

.
.


Mai multe foto AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu