07 iunie 2017

1195.IGSU: Masuri alunecari de teren Alunu, Valcea (inregistrare video)

COMUNICAT DE PRESĂ
Nr. 68 din 07 iunie 2017
Astăzi, la sediul IGSU, a avut loc o ședință operativă, în sistem de videoconferință, în cadrul căreia au fost discutate măsurile preventive și operative dispuse în contextul manifestării alunecărilor de teren în localitatea Alunu, zona „Gropile” din județul Vâlcea.

La întâlnire au participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat din Ministerul Apelor și Pădurilor, comanda IGSU, experți în geologie și fizica pământului, precum și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în gestionarea acestui tip de risc.

În cadrul videoconferinței, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a solicitat președintelui CJSU dispunerea unor măsuri urgente care trebuie adoptate la nivel local, pentru salvarea vieții și bunurilor persoanelor aflate în zona de manifestare
.
DA PAGINA!

Având în vedere avertizările hidro-meteorologice emise pentru perioada următoare si care pot amplifica situația din zona respectivă, s-a luat decizia evacuării preventive a persoanelor aflate în proximitatea ariei de manifestare.
De asemenea, pentru siguranța personalului angrenat în acțiunile de la fața locului, s-a considerat necesară oprirea lucrărilor, odată cu instalarea condițiilor neprielnice de lucru.

Totodată, prin grija autorităților locale, au fost stabilite spațiile de cazare temporară pentru cele 13 persoane aflate în casele din proximitatea zonei de manifestare a alunecării de teren.

Pentru evacuarea celor 4 familii, în sprijinul pompierilor din cadrul ISU Vâlcea vor acționa și efectivele de jandarmi din județ.

În cadrul ședinței, s-a adus în discuție necesitatea devierii cursului râului Olteț, măsură ce presupune alocarea fondurilor suplimentare de la rezervele de stat. Măsura va fi analizată în ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocata la solicitarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu