19 decembrie 2017

1272."CASE,STRAZI SI OAMENI"-se continua epopeea orasului Ploiesti!


.

.
  Nu credeam ca Duminica la ora 16.00 o sa participe atata lume la lansarea unui nou "produs" al AEDU-Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare Urbana- un ONG local care de ani de zile a editat lucrari originale cu privire la o altfel de istorie a unuia dintre cele mai industrializate orase din Romania (1597,Mihai Viteazul-Targ Domnesc), cu o istorie scurta de "targ"-oras-si deosebit de tumultoasa, capitala a Aurului negru.

   Povestile publicate de catre aceasta Asociatie au devenit automat documente, fiind deosebit de bine puse in pagina, documentate si ilustrate, valoroase istoric, stiintific dar si beletristic, literar.
   Va garantez ca sunt un deliciu beletristic, istoric si imagistic, adevarate albume de colectie.

   Cartea nou lansata continua un ciclu al povestilor personale despre acest oras: povestile locuitorilor sai de-a lungul timpului, cea prezentata Duminica avand practic 9 coautori care conexeaza vremea celui de-al doilea razboi mondial cu cea comunista prin ceea ce au trait familiile lor in acea perioada, dar si cu amintiri despre vecini, rude, locuri, strazi, magazine ale perioadei.
   O istorie vie. ALTFEL, intreprindere model pentru orice localnic si localitate din Romania, astfel facand sa dainuie informatia verbala, memoria personala si sa imbogateasca monografia locurilor.

   Multe felicitari pentru realizare si asteptam continuarea initiativei.
   Cartile pot fi cumparate de pe www.dezvoltareurbana.org

   Mai jos aveti ceva foto ,inclusiv cu cativa coautori.

Oana Puric(coordonator volum) si Lucian Vasile (coautor), de la AEDU
.
Florin Sicoe,Director Muzeul de Arta Ploiesti-gazda
.
.
.
,
Lucian Vasile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu