13 octombrie 2020

1942. Draga si tigara (preluat)


Irina Pacurariu i-a luat recent un interviu marii artiste Draga Olteanu Matei pentru emisiunea "Reteaua de Idoli" de la TVR. Draga Olteanu Matei este ea însăși un roman. A fost exmatriculată împreună cu Amza Pellea din facultate pentru un an. De ce? Răspunsul oficial e că-i plăceau prăjiturile și chiulea cu Amza din dragoste pentru ele. La cât de directă e, am întrebat-o dacă a avut dușmani printre colegi. -"Nu știu, mi-a răspuns cu sarcasmul ei clasic, ști
u doar că n-am avut prieteni." Se ține deja de ani buni departe de lume, și salutul ei, "Considerați-vă pupați!", fără îmbrațișări suplimentare, e același de 45 de ani. Fusese premiera la Patima, filmul al cărei scenariu l-a scris chiar ea și care a adunat într-o lună 1 milion de spectatori.
Regizorul George Cornea a urcat-o pe scenă la premieră, unde aproape toată sala, adică peste 500 de oameni, au venit s-o pupe pe actrița lor favorită. Şi, ca urmare, timp de două săptămâni s-a luptat apoi cu o pneumonie severă. De atunci și de acolo a învățat că cele mai sănătoase sunt pupăturile de la distanță. „Poza cu țigara (a fumat 5 pachete/zi timp de decenii) e unica păstrată de Draga din studenție.
– O vrei?, m-a întrebat repede.
– Normal, dar de ce?
– N-am copii, cui s-o las?! La tine va sta mai bine. (Sursa foto: Irina Pacurariu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu