. |
Da, a fost un succes. Scopul editiei- pilot a programului "MuzeoScoala" a fost de a testa capacitatea unei serii de evenimente tematice intinse pe o luna calendaristica, de a atrage elevi, tineri dintr-o anumita zona geografic- administrativa, catre o institutie scolara desemnata pentru a expune si a prezenta obiecte, documente, literatura specifica temei propuse dar si persoane, personalitati specifice acesteia, abilitate in a prezenta istoric, stiintific si tehnic informatii reale cu privire la subiectul ales.
Astfel, Liceul Tehnologic Tase Dumitrescu Mizil a polarizat sute de copii, adolescenti, chiar si copii de gradinita, veniti impreuna cu parintii, profesorii lor, inclusiv cu primarii localitatilor din jurul acestui oras zile la rand, nu doar in cele desemnate pentru intalniri, prezentari si discutii, fenomenul devenind molipsitor.
Doamnele Director prof. Ghete Viorica si Dir.adj. prof Gheorghiu Adela, Cosmonautul si Viitorul. foto: prof. Badiceanu Laurentiu |
Conducerea liceului a activat direct in organizare, sustinand-o permanent, coordonand amanuntele si regia zilelor deosebit de complexe de intalniri si discutii cu studenti si instructori ai scolilor militare de aviatie, cu personalitatile implicate in proiect, invitati care au interactionat incredibil de frumos si de eficient cu tinerii vizitatori. Practic liceul a fost invadat periodic de generatii de curiosi, punand din greu la incercare personalul acestuia, care a rezistat eroic aproape o luna.
Desigur atractiile principale au fost machetele la scara mare si chiar naturala ale aparatelor de zbor "Vlaicu" concepute si realizate de catre, ori sub indrumarea d-lui comandor inginer de aviatie Ghe. Coman, cat si superbele realizari de aeronave istorice si iconice ale colegilor Seres Teofil si Radu Matezejuk de la ARPIA Bucuresti-Otopeni, langa aparatele de bord expuse de Toni Gurau si fotografiile istorice si literatura specifica prezentate de catre Alexandru Marin, ARPIA Filiala Prahova.
Desigur elevii scolilor militare prezenti pentru a-si promova institutiile si cariera in aviatie, au facut senzatie, dar nu mai mult decat seniorii povestitori de istorie adevarata si traita , dl. comandor inginer Coman (supranumit "Bunicul aviatiei"), dl.general veteran Theodoru si dl. cosmonaut Prunariu, care au umplut sala de festivitati cu tineri curiosi si chiar entuziasti in a cunoaste asemenea personalitati carismatice, oameni care fiecare in felul sau a facut istorie.
. |
Multumiri deosebite :
d-lui - col. (rez.) prof. Ion Costin (pentru ajutorul neconditionat in organizarea intregului segment "Povestile zborului");
Multe multumiri pentru ajutor si participare (in ordinea aparitiei in program) :
g-al lt. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu si mr.(rez) Norocel Manta (AMVVD) |
g-al-mr Radu Theodoru si cmdr.-ing. Ghe Coman |
- Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene Boboc,
- Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" Brasov.
- AMVVD -
Macheta 1:1 a avionului Vlaicu 3, senzatia expozitiei. |
.Exponatele AFA "Henri Coanda" |
- Cercetasii Romaniei (Andreea, Denisa, Rodica, Lavinia),
- cmdr.av.(rez) Gelu Zanfir,
- si "Voluntaritelor": elevele Corina Lupu si Alexandra Gabriela.
- Coca Cola.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu