11 octombrie 2013

273.Eveniment! Lansare album de muzica veche romaneasca - formatia "Anton Pann",11.10, Hanul "Manuc"

                                      Vă invităm la concert!
Pe 11 septembrie 2013, orele 20.00, la Hanul Manuc, Formaţia Vocal-Instrumentală de Muzică Veche Anton Pann va susţine un concert de muzică  din Principatele Române şi din Imperiul Otoman, secolele XVII-XIX, cu ocazia pre-lansării albumului Kara Eflak – De la Bucureşti şi până la Stanbul.

Dati pagina!








0
1






















CD-ul, al cincilea în ordinea apariţiei dar primul în care sunt utilizate cu precădere instrumente vechi ante 1900, a fost conceput ca o călătorie sonoră pendulatorie între Bucureşti – capitala principatului dunărean Ungro-Vlahia/Kara Eflak (Ţara Vlahilor – conform scriptelor otomane) şi Stanbul/Istanbul/Constantinopol/Ţarigrad – capitala Imperiului Otoman şi centrul cultural al Europei de Sud-Est şi al Asiei Mici.

       Lucrările înregistrate sunt preluate din creaţii ale unor compozitori    importanţi precum Dimitrie Cantemir, Anton Pann, Aga Riza, Ali Ufki, Tanbur Cemil Bey, sultanul Abdulaziz, din culegeri realizate de muzicieni din Vest ca Wenzel Ruziczka, François Rouschitzki, din culegeri anonime precum Codex Moldavus sau din tradiţia orală în cazul cântecelor Üsküdar’a gider iken, Από ξένο τόπο (Apo xeno topo) şi Xασαποσέρβικο (Hasaposervico).
         Muzica din concert va fi editata pe un CD. La fel ca si in cazul albumelor anterioare, CD-ul ce va fi lansat, va fi publicat in editie limitata, pentru colectie.
In cadrul evenimentului veti putea achizitiona albumul prin pre-comanda, pentru a va asigura un exemplar. Pretul promotional de pre-comanda este de 40 RON.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu