. |
O SAPTAMANA!
Festiv mai ales pentru noi, colectivul "Suntem Romania!" si colegii nostri, deoarece vom fi prezenti in acele doua zile pline de manifestari frumoase, deosebite, pentru prima oara ca participanti, avand patru locatii in care noi si colegii nostri vom prezenta activitatile si preocuparile noastre cu privire la Patrimoniul si valorile romanesti! S.A.R.S (Search and Rescue Service) Muntenia, A.A.R.(Asociatia Aeronautica Romana), Clubul "ARES Archery" (arcasi traditionali), "BIBI Touring" (sponsorul nostru) vor face prezentari si demonstratii. "Suntem Romania!" va sustine "logistica" pentru acestia, dar si o mica expozitie de aparatura electronica romaneasca militara,profesionala si de larg consum, si o mica expozitie de fotografii cu subiect militar .
Cu acest prilej avem placerea de a lansa noul logo si bannerul "Suntem Romania!".
Si nu stiucum s-a nimerit ca aceasta participare sa se anunte
EXACT LA AL 1000-LEA ARTICOL !!!
EXACT LA AL 1000-LEA ARTICOL !!!
Desigur prietenii de la "Traditia Militara" si de la "Redescopera istoria" nu vor lipsi, ca si alte trupe de reconstituire mai mult sau mai putin cunoscute care in mod sigur vor ajunge iarasi sa ne incante cu demonstratii si lupte.
Dar mai bine dati pagina si haideti sa cititi programul, care este mult mai bogat ca in orice alt an:
. |
Muzeul Militar
Naţional Regele Ferdinand I găzduieşte în zilele de
14-15 mai 2016 manifestarea, devenită tradiţională în
spaţiul muzeistic bucureştean, Zilele Muzeului Militar
Naţional, având tema Repere istorice: 106 1456 1866
1916 - 2016.
Ca şi în anii trecuţi, Muzeul Militar Naţional propune publicului un program atractiv şi în mare parte inedit, care se adresează cu precădere tinerilor vizitatori, interesaţi să cunoască aspecte mai puţin cunoscute ale trecutului oştirii române dar şi publicului adult, pasionat de istoria militară în general, colecţionarilor de obiecte militare vechi, tuturor celor care doresc să petreacă câteva ore agreabile într-un spaţiu cultural unic în Bucureşti şi în ţară. Acţiunile de reconstituire istorică, demonstraţiile şi prezentările istorico-militare se vor desfăşura în fiecare din cele două zile, între orele 10°°-14°°, în curtea interioară a muzeului.
Ca şi în anii trecuţi, Muzeul Militar Naţional propune publicului un program atractiv şi în mare parte inedit, care se adresează cu precădere tinerilor vizitatori, interesaţi să cunoască aspecte mai puţin cunoscute ale trecutului oştirii române dar şi publicului adult, pasionat de istoria militară în general, colecţionarilor de obiecte militare vechi, tuturor celor care doresc să petreacă câteva ore agreabile într-un spaţiu cultural unic în Bucureşti şi în ţară. Acţiunile de reconstituire istorică, demonstraţiile şi prezentările istorico-militare se vor desfăşura în fiecare din cele două zile, între orele 10°°-14°°, în curtea interioară a muzeului.
. |
În cadrul acestei manifestări, publicul vizitator va putea asista la reconstituirea epocii războaielor daco-romane, cu ocazia comemorării a 1910 ani de la cucerirea Daciei de către romani ( în anul 106 p.Chr.), la standul organizat de Asociaţia Terra Dacica Aeterna, de la Cluj, în care vor fi prezentate aspecte ale vieţii militare şi civile din acea perioadă.
Epoca medievală, din secolele XIII-XV, va fi marcată de grupurile istorice Compania Ursului Brun din Bucureşti şi Ordinul Cavalerilor Cetăţilor Bârsei, din Braşov, care vor organiza standuri de prezentare istorică, vor face prezentări ale echipamentului şi armamentului de epocă şi vor face demonstraţii de luptă, în conformitate cu tactica utilizată în acele vremuri. Epoca Renaşterii va fi reconstituită de Asociaţia Societas Militae Getae, din Bucureşti, ai cărei membri vor fi echipaţi în costume medievale din secolul al XVI-lea, vor prezenta reconstituiri de dueluri, mânuiri de armament alb şi tir cu arcul tradiţional.
Membrii Asociaţiei 6 Dorobanţi vor participa la manifestare cu un detaşament militar echipat în uniforme din perioada de început a domniei lui Carol I, pentru a marca 150 de ani de la sosirea în ţară a principelui Carol I (10 mai 1866), prilej cu care vor organiza un bivuac de epocă, vor face prezentări şi demonstraţii de tragere cu arme de infanterie şi cu un tun, cu pulbere neagră.
Comemorarea centenarului intrării României în Primul Război Mondial va fi realizată de membrii Asociaţiei Tradiţia Militară, care vor fi echipaţi în uniforme ale unei unităţi a marinei române, debarcate, din timpul Războiului cel Mare. Alături de colegii lor din Asociaţia Deutsches Freikorps, echipaţi în uniforme ale Regimentului 252 infanterie de rezervă al armatei germane din aceeaşi perioadă, ei vor susţine demonstraţii de instrucţie de front şi tactice, conform regulamentelor militare româneşti şi germane din perioada primei conflagraţii mondiale. Aceeaşi epocă va fi reconstituită, în cadrul unui stand propriu, de un detaşament al Clubului de Istorie Militară, ce vor fi echipaţi în uniforme ale armatei române din perioada 1916-1918.
Pentru a comemora 75 de ani de la intrarea României în Al Doilea Război Mondial (22 iunie 1941), Asociaţia Redescoperă Istoria va amenaja un stand în care va reconstitui o poziţie de luptă din perioada ultimei conflagraţii mondiale.
Armata română din zilele noastre va fi marcată printr-un stand de prezentare în care cei interesaţi vor putea vedea echipamentul modern utilizat de militarii români în timpul misiunilor cu caracter umanitar desfăşurate în străinătate. În cadrul manifestării va putea fi vizitat şi standul organizat de Muzeul Transmisiunilor, filială a Muzeului Militar Naţional Regele Ferdinand I , care va prezenta un punct de transmisiuni militare în campanie.
Tradiţiile
cercetăşiei vor fi reconstituite de Asociaţia
Cercetaşilor Tradiţionali din România, ACT-RO şi de
Asociaţia Fraţii Dimăncescu, care prin standul de
prezentare, demonstraţii şi jocuri cercetăşeşti va încânta
mai ales pe micii noştri vizitatori.
În curtea muzeului
vor mai putea fi vizitate şi standurile Grupului de
Iniţiativă pentru Protejarea şi Promovarea Patrimoniului
Românesc Suntem România, specializat în conservarea
patrimoniului istoric militar, al S.A.R.S- Muntenia, la
care se vor prezenta metode de resuscitare şi de
prim-ajutor în caz de urgenţă şi al Asociaţiei Ares
Archery, unde arcaşi îmbrăcaţi în costume istorice vor
face demonstraţii de tragere şi va putea fi admirată o
expoziţie de armament istoric. Grupul va oferi informaţii
despre proiectele sale la standul special amenajat . În
pavilionul de colecţii, la parter veţi putea vizita o
expoziţie de aparatură electronică militară, profesională
şi de larg consum din România anilor 1950- 2004.
În cele două zile
vor avea loc şi depuneri de coroane la Monumentul Eroilor
Regimentului 21 Inf. (de Oscar Han), precum şi la
Monumentul dedicat generalului I. Em.Florescu, (de
sculptorul francez Jules Clement Chaplain). Publicul
interesat de tradiţiile şi modul în care sunt comemoraţi
eroii armatei române care s-au jertfit pentru patrie, vor
putea vizita standul dedicat Cultului Eroilor la care va
fi organizat şi un concurs cu premii.
Va fi amenajat un
cinematograf de campanie care va prezenta filme
documentare cu tematică istorico-militară din Primul
Război Mondial.
Sperăm ca
miniconcertele de muzică militară şi muzică de epocă
susţinute de fanfara militară a Serviciului Muzicilor
Militare să încânte auditoriul. La aceste manifestări vor
fi prezenţi şi colecţionari care prezintă publicului spre
vânzare diverse antichităţi şi mici obiecte militare de
epocă . Ca în fiecare an, dorim ca toţi cei care ne trec
pragul să guste din hrana de război, pregătită la
bucătăria de campanie, şi anume tradiţionala fasole cu
cârnaţi .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu