16 martie 2022

2218. FRUMOASA AMERICANA

Foto arhiva,ing. Florin Filipescu.
( in prima aparitie dupa 30 de ani !)

Povestea ei : camioneta de 1, 5 tone (greutate goala) adaptata si echipata ca pentru piata americana in mai multe variante (Camion , Sasiu-sa, Basculantã... ) cabinā mica rabatabila, motor Cummins , cutie de viteze fuller in 5 trepte omologata in SUA la Indianapolis conf S.A.E. coordonata productia de ing Romulus Moucha, ing. conceptie si coordanator de proiect regretatul ing. IONESCU DORIN de la I.C.P.A.T. Bv., tehnician probe in SUA Rugaci Carol ( ulterior director I.A.Bv. ) sofer probe Daminan Viorel. Director Centrala era Sapunaru Simion si referent relatie export SUA ing. Florin Filipescu.

    Istoria este cu mult mai lunga si mai pastrez inca multe documente si detalii in arhiva mea personala si acum dupa 30 de ani !
    Evenimentele din 1989 ne-au prins cu un lot de 50 bucati gata de incarcare pe vas RORO in port Constanta si al doilea lot pe traseu blocate si praduite pe pile si ciubuc la mai marii revolutiei in tara ! In fotografii se disting (Tarnoveanu ambasadorul la acea vreme in SUA), reprezentantul de la MAE , Perhaita si de la MICM !

 Florin Filipescu
     P.s.  desenul de pe cabina este steagul american stilizat , culori si doar o steluta 😉

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu