19 iulie 2017

1211.Echipa din "spatele" BIAS (Bucharest International Air Show)

Exact intre noi,cu diploma in maini,doi dintre "BIASI"...Dar anul asta vi-i prind io pe toti !!!
2017
     Va place sa fiti spectatori la BIAS, este? Si sa va distrati...Sa priviti pasaroaie, "margarete" (sa nu le spunem "ventilatoare" ca iese scandal) plutitori, acrobatii fulminante...
     Dar este ca nici nu va ganditi ca in spatele unui spectacol atat de bogat, amplu si cu zeci de mii de spectatori este o echipa mica-mica, o echipa care are  grija sa va simtiti bine pana la ultimul acord muzical de pe scena si pana la ultimul iesit pe poarta aeroportrului tarziu in noapte?
     Ei bine, sunt si ei oameni.
     Si sunt tineri, simpatici, cu idei si spirit, dinamici si daruiti pentru ceea ce fac.
     Si asta incepand cu "capetele rautatilor"...pe care ii stiti si nu-i mai mentionez ( doi vajnici Directori, unul de Aeroclub si celalalt de Comunicare la CNAB) si continuand cu cei "din teren", pe care-i mai prinzi ici-colo sa le strangi mana, dar greu la vreo poza !!!

     Ei bine, anul trecut am reusit de am facut o poza cu doi din "echipa de foc" a acestui eveniment-i-am tinut legati si am reusit sa-i imortalizam.Pentru ca 99% dintre cei care vin la acest eveniment fotografiaza DOAR aeronave si piloti !!! De parca numai cu acestia se face un BIAS! Uite ca nu doar cu ei!

     Desigur, le respectam dorinta de a nu le spune numele, ca si celorlalti. Nu stim de ce sunt atat de secretosi, dar...asa am promis, asa facem!
     Si le multumim. Prin ei intregii echipe BIAS care, an de an, cu eforturi enorme dublate de faptul ca, fiind in Romania, acest eveniment este de zeci de ori mai greu de realizat decat oriunde in lume si totusi acesti oameni incapatanati lupta ca sa se realizeze si sa fie deosebit an de an, plin si interesant!
     Anul trecut le-am oferit o diploma, o mica recunoastere simbolica pentru munca lor si asa i-am prins pe doi in foto.
     Poate anul acesta prindem mai multi !
     Va multumim doamnelor, domnisoarelor si domnilor organizatori!
     BIAS este o sarbatoare si stim prin cate necazuri si cati nervi treceti pentru a o realiza!
     Noi apreciem munca voastra si suntem ca de obicei langa voi!
     Pe 22 iulie, anul acesta, DIN NOU BIAS !
     Desigur, ne vedem acolo si...un suc, o apa, o cafea....

     Cu drag, echipa "Suntem Romania!"
     Apropo: mai lucrati la chestia cu "spotterii"...

DA PAGINA PENTRU programul actualizat!


BUCHAREST INTERNATIONAL AIR SHOW & GENERAL AVIATION EXHIBITION 2017
·         BIAS: sâmbătă, 22 iulie, orele 10.00 – 22.00
·         General Aviation Exhibition: 21-22 iulie
·         100 de aeronave în evoluții aeriene și expuse la sol
·         200 de piloți și parașutiști de elită
·         Participanți din 10 țări.
Cel mai mare show aerian din România - Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition are loc sâmbătă, 22 iulie 2017, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa–Aurel Vlaicu şi este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forțele Aeriene Române, ROMATSA, ROMAERO și Clubul Sportiv AIBO.
Cea de-a noua ediţie a celui mai impresionat spectacol aviatic din România se desfăşoară sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei. BIAS 2017 reuneşte 100 de aeronave civile şi militare, în evoluţii aeriene şi expuse publicului, dar şi peste 200 de piloţi şi paraşutişti.
BIAS 2017 va fi un spectacol de forță aeriană și precizie matematică, în care așii aviației civile și militare din România, dar și din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria și Lituania vor încânta spectatorii cu acrobații aeriene uluitoare și demonstrații de elită, dar și cu aeronave expuse la sol.
Invitați speciali în acest an sunt:
  • Forțele Aeriene ale Turciei, care vor participa cu echipa de acrobație ”SOLOTURK”. Aceasta va face demonstrații de înaltă performanță cu aeronava F 16 Fighting Falcon, aeronave de luptă utilizate pentru întreg spectrul de operațiuni aeriene.
  • Forțele Aeriene ale Poloniei, care vor evolua, în premieră, cu MiG 29 Fulcrum și F 16 Fighting Falcon, aeronave de luptă concepute pentru impunerea superiorității aeriene în zonele de conflict.
  • Forțele Aeriene ale Ungariei, care evoluează cu Saab Jas 39 Gripen, aeronave moderne de vânătoare multirol, utilizate pentru toate operațiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoaștere etc.
  • Forțele Aeriene ale SUA, care vor participa cu F 15 ”Eagle”, aflate în dotarea Gărzii Naționale a Statelor Unite. Aceste sunt aeronave de luptă tactică, destinate penetrării spațiului aerian inamic, pentru obținerea superiorității aeriene. Avioanele F 15 vor fi expuse în display, pe aeroport.
  • Forțele Aeriene ale Greciei, care vor participa cu Mirage 2000, avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusă la sol, sâmbătă, la BIAS 2017.
  • Forțele Aeriene ale Marii Britanii, care vor participa cu aronava de luptă Eurofighter Typhoon, faimos avion de forță, proiectat să asigure supremația aeriană. Aeronava va fi expusă la sol.
  • Forțele Aeriene ale Germaniei, care vor participa cu Eurofighter Typhoon și Tornado, avioane de luptă utilizate pentru toate operațiunile aeriene de atac, luptă, recunoaștere, etc. Aeronavele vor fi expuse pe aeroport, pentru public.
  • Aeronava Airborne Warning and Control System (AWACS), aflată sub comanda NATOAvionulBoeing E-3A Sentry AWACS va fi expus pe Aeroportul Băneasa și face parte din sistemul Alianței Nord Atlantice de avertizare timpurie. Aeronavele AWACS implică personal multinațional, între care se află și militari români.
Forţele Aeriene Române se remarcă la BIAS 2017 cu o participare de excepție, care se distinge printr-o serie de evoluții în premieră absolută pentru România. Marcând prezența extraordinară a piloților militari români, ediția din acest an a Bucharest International Air Show este dedicată intrării în dotarea Forțelor Aeriene Române a aeronavelor F-16 Fighting Falcon. Astfel, spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon,
De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave MIG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian, executate de Forţele Aeriene Române.
Forțele Aeriene Române vor expune pentru public, pe Aeroportul Băneasa, aeronave MiG 21 LanceR, IAR 99 Șoim, C-27J Spartan, un radar de joasă și medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.
Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of RomaniaThe Pelicans,White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp.
Artiştii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu 5 aeronave unice: B 25 Mitchell, T 28 Trojan, Vought F4U Corsair și două Dornier Alpha Jets.
La BIAS 2017 participă și pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.
De asemenea, spectatorii îl vor vedea și pe celebrul Zoltan Veres, inclus încă din 1995 în lista celor mai buni piloți din lume.
Pe parcursul evenimentului evoluează celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.
De asemenea, la BIAS 2017 publicul va putea admira exercițiile executate cu măiestrie și siguranță de piloți ai companiei naționale de transport aerian, TAROM.
Printre participanți se numără, de asemenea, nume consacrate din elita aviației românești, din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă.
Începând de vineri dimineața, pe Aeroportul Băneasa se deschide pentru public cea de-a patra ediţie aexpoziţie de aviaţie generală General Aviation Exhibition, unde producători și proprietari de aeronave, precum și furnizori de servicii de aviație generală expun zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri.
Informații pentru public:
Intrarea publicului la BIAS 2017 este liberă. Accesul publicului se face prin Romaero. Nu se asigură parcare!
Recomandăm să utilizaţi mijloacele de transport în comun (liniile RATB 112, 131, 148, 149, 205, 261, 301, 304, 335, 605, precum şi liniile RATB expres 780, 783).
Informaţii suplimentare: www.bias.aero
OrganizatoriMinisterul Transporturilor – Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti,
                                                                       Aeroclubul României,
                                                                       ROMATSA,
                                                                       Clubul Sportiv AIBO; 
                       Ministerul Apărării Naționale – Forțele Aeriene Române.
                       Ministerul Economiei – ROMAERO.
Parteneri: Airport News, Aeronews, Airlines Travel, Air24, Aviation Headlines, Aviatia Magazin, Aviația.ro, Aviation News Agency, Newsair, Boardingpass, Cer Senin, Romprest, Primăria Municipiului București, Primăria Otopeni.
Parteneri media: Antena 3, Europa FM.
Sponsori: Compania Națională Aeroporturi București, Tuborg, Pepsi, Lagardere, Sermona,
Adriatica Exchange, D’nata, Millenium, Bestvalue, Euromedia, Autovip, Clear Media, Oscar Downstream, Romanian Airport Servicex, Pilot Shop, Lacerta.
Serviciul Comunicare
Compania Națională Aeroporturi București