26 iunie 2013

131.Tricolorul românesc a fost arborat în bernă de Ziua Drapelului Naţional

Tricolorul românesc a fost arborat în bernă de Ziua Drapelului Naţional, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat miercuri dimineaţă în Piaţa Tricolorului din Bucureşti.


La eveniment au participat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, alţi reprezentanţi ai instituţiilor statului. 

DA PAGINA:
 


Drapelul naţional a fost binecuvântat şi înălţat pe catargul din Piaţa Tricolorului.

Înălţarea drapelului s-a făcut în acordurile Imnului Naţional, fiind apoi coborât în bernă.

După ce drapelul a fost coborât în bernă a fost păstrat şi un moment de reculegere pentru persoanele decedate în accidentul din Muntenegru.

Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi Comandamentul Garnizoanei Bucureşti a Ministerului Apărării Naţionale şi a fost urmat de citirea HG nr. 410/2013 privind declararea doliului naţional pe teritoriul României.

Guvernul a decis marţi dimineaţa declararea zilei de 26 iunie 2013 zi de doliu naţional pe teritoriul României, în memoria victimelor gravului accident produs în Muntenegru, soldat cu moartea a 18 români.

În ziua de doliu naţional drapelul României se arborează în bernă.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi adaptează programul în mod corespunzător. În plus, toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru această zi sunt amânate.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. AGERPRES/AS -(operator: Gabriela Ciucă, autor: Mihaela Tudorache, editor: Mihai Simionescu)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu