08 iulie 2013

144.Participarea fregatei MĂRĂŞEŞTI la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13

F111 "Marasesti" stand cumintel la cheu


Participarea fregatei MĂRĂŞEŞTI la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13
     FREGATA "Mărăşeşti" va participa, în perioada 8-20 iulie, la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13, care va avea loc în Marea Neagră, apele teritoriale ale Ucrainei şi portul Odessa.

 DA PAGINA,


SEA BREEZE 13 este un exerciţiu întrunit, cu activităţi şi forţe participante din domeniile navale, aeriene şi terestre, având ca obiectiv principal dezvoltarea cooperării şi îmbunătăţirea interoperabilităţii dintre armatele unor ţări membre NATO şi armatele unor ţări partenere. Timp de două săptămâni, militari din Azerbaidjan, Bulgaria, Canada, Georgia, Germania, Italia, România, SUA, Turcia şi Ucraina vor desfăşura exerciţii de căutare şi salvare vieţi pe mare, recuperarea naufragiaţilor, de monitorizare a traficului navelor comerciale, de evacuare medicală, exerciţii de reacţie la primirea unei avertizări de ameninţare asimetrică, precum şi trageri de artilerie cu amamentul de la bordul navelor.

Fregata "Mărăşeşti" a plecat în misiune duminică, 7 iulie, din portul militar Constanţa. Nava are la bord un echipaj alcătuit din 227 marinari şi este comandată de comandorul Cornel Cojocaru. 

mai multe despre evenimentele din Marina Militara AICI



Compartimentul informare şi relaţii publice

Plecarea fregatei MĂRĂŞEŞTI la exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 13



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu