Iata ca se poate !
   Nu stim cum, dar surpriza cea mare este ca Aviatia militara romana participa din nou la un airshow de senzatie ! Doamne ajuta!
   Nu lipsiti!
N.R.(adeca nota redactiei fratilor!)

  Sâmbătă, 10 august, mare show mare la Satu Mare! Baltic Bees (pe care i-aţi putut vedea la BIAS), dar şi MIG 21Lancer şi IAR 330 Puma! Prin ce răsucire de idei şi-a revenit aviaţia militară, nu se ştie. cert este că, dacă vă aflaţi la Satu Mare în această perioadă, vă puteţi bucura urechile cu sunetul inconfundabil al Lancer-ului, pe lângă orchestra muzicală a celorlalte înnaripate din metal!
Ana-Maria Stoian


PENTRU PROGRAM DATI PAGINA !

 

          August 2013, Miting Aviatic Satu Mare
  Sâmbată, 10 august, la Aeroportul International Satu Mare are loc cea dea VI-a ediţie a Mitingului Aviatic Satu Mare.Deschiderea oficială va avea loc la ora 14,00. În acest an, demonstraţiile de măiestrie în aer vor fi oferite ca în fiecare an de piloţii Aeroclubului Romaniei, dar şi invitaţi din străinătate.
   Nu vor lipsi nici de această dată demonstraţiile susţinute de     Elicopterul IAR 330 Puma şi de un avion MIG 21 Lancer. La fel ca şi în anii precedenţi, o aeronavă TAROM va survola judeţul Satu Mare, spectacolul fiind întregit de demonstraţiile de paraşutism.


   Mitingul Aviatic Satu Mare 2013 va culmina cu demonstraţia “Albinuţelor Baltice”, o formaţie de acrobaţie aeriană foarte bine cotată în Europa. S-au înfiinţat în urmă cu cinci ani, în 2008, şi de atunci tot zboară pe la mitinguri sau alte evenimente. Primul grup de acrobaţie privat din zona statelor baltice foloseşte cinci avioane reactive L-39C Albatros, toate având o schemă de vopsire care le face să-şi merite denumirea de “Albinuţe”.


   Patru din cei cinci piloti ai formaţiei au experienţă militară, ei având mii de ore de zbor în cadrul Forţelor Aeriene. Singurul “civil” este chiar liderul echipei, care are in CV doar Academia Civilă de Aviaţie, însă şi acesta a acumulat cateva sute bune de ore de zbor pe L-39C.


Organizatorii Mitingului Aviatic Satu Mare 2013 sunt Consiliul Judeţean Satu Mare, Aeroportul Internaţional Satu Mare, Aeroclubul României.


Sponsorii evenimentului sunt: Coca-Cola, Bergenbier, Polipol, Contitech, Hell Energi Drink, Nachbil, Ger-Bog, Cramele Recaş, Ave Impex, No Limits Technologies, Barta Ati, Transurban, Zoli Husi, Zetea, Exclusiv-LV, Arca.


Intrarea este gratuită