22 octombrie 2013

283.Moartea pe ulita ...D'a otraviti-o odata !!! Ep.4

CE?
Simplu: am descoperit ca despre Patlageaua Montana si Gazeificarea Vasluiului trebuie scris la un loc.
DE CE?
Pen-ca ce-i avers la una, e revers la aialalta, cu acelasi scop clar si decis: prosteala poporului si rezolvarea intereselor Jmecherilor de serviciu, unii cu Estul, altii desigur cu Vestul si printre ei...imbogatirea lacheilor tradatori interni.
Primul rezultat?
Reactii prostesti ale celor care mananca ziare si televizor pe paine...
Hai sa vedem cum si de ce, dar va rog intai cititi si episoadele anterioare ca sa avem un punct comun de plecare:

1: Gazeificarea : Moartea pe ulita Ep.1,

                                                   Ep.2

2:Patlageaua    : Da'otraviti-o odata!

SI ACUM DATI PAGINA !


1.Patlageaua Montana:

La cateva zile dupa ce nervii m-au facut sa scriu articolul pomenit, vad ca prin Media noastra cea de toate zilele se incepe a se pune aceleasi probleme deschise de mine:

  a: cat de mult le convine celor de la R.M.G.C. sa nu se deschida exploatarea, deoarece penalitatile si "amenzile" pe care statul roman le-ar plati catre ei in aceasta situatie DEPASESC VALORIC BENEFICIUL ESTIMAT DE EI DIN ACEST CONTRACT, fara a mai astepta 16 ani si FARA SA MAI INVESTEASCA IN AFARA DE AVOCATI !

 b: daca nu cumva SI EI sponsorizeaza pe vajnicii aparatori ai ecologiei, mediului zonei in cauza....

  Pai bine oameni buni, acuma va treziti?
  Bine ca nu fuse dupa, ca de obicei.

 c: ca exista un contract de pe la inceputurile proiectului cu o prestigioasa institutie romana de cultura prin care aceasta primea...70 de milioane de parai sponsorizare pentru cercetarea si valorificarea istorica a zonei, contract care...ar intra in vigoare ...DUPA CE INCEPE EXPLOATAREA! Adica: voi stati cuminti, nu spuneti nimica, si veti primi banutii cu care desigur nu veti mai face asta, caci nu veti mai avea ce si noi nu va vom intreba ce ati facut cu ei !

  Tare interesant, nu?

 d: ca locurile de munca permanente vor fi...vreo 500, din care o parte pentru oameni care deja stiu ce vor face-artificieri ,soferi de camioane mamut,buldoexcavatoristi pe giganti - deci daca artificieri sunt cativa pe acolo, restul inseamna scoli de specializare si experienta, asa ca...vor fi adusi din alte parti !
  Restul...necalificati, caci degeaba sunt calificati in subteran, aici nu au habar decat sa adune piatra si atata !!!

  Balacareala avizului de mediu si a inceperii distrugerii...iese la suprafata, dar Guvernul nostru drag continua sa vrea sa fie de acord si sa voteze pentru, cu toate ca s-a dovedit ca se discutase despre o exploatare clasica ( in subteran ) si nu de suprafata, industriala si cu asemenea catastrofa.

  Oricum, unui prieten militant i-am pus si io o intrebare: " mai, sefii astia ai vostri care urla impotriva proiectului de atata timp si stafful lor de unde au bani sa duca la copii acasa daca sunt numai pe la proteste? ca tu pleci de la munca si ajungi acolo, studentii chiulesc de la ore pe banii parintilor, dar ei cum traiesc?"

  Cam atat despre Patlagea, hai sa vedem cum gazam Vasluiul:

  BOMBA a iesit zilele acestea la iveala, tzinuta 17 ani la secret, dar secretul acela pe care nimeni nu-l vedea de nasul sau: 


  IN DOBROGEA DEJA SE EXPLOATEAZA GAZE DE SIST PE SISTEMUL FRACTURARII HIDRAULICE !!!

  Chiar nu vedeti ca toata mizeria asta cu protestele de la Pungesti este o pungasie?
  Cum naiba mamaie,tataie si cu popa satului plus fostul primar acum se trezesc, chiar daca nici unii nu stiu ce inseamna asta?
   
   Oricum, Ponta fiind chemat "la ordin" de catre americanei, a scos iar o poanta patentata pentru politicienii romani:
    Citez imprecis:

    "Acesti mari investitori - EXXON si CHEVRON - vor pleca daca nu intelegem ca peste tot in lume redeventele si conditiile lor sunt normale in orice tzara, asa ca-i vom pierde !!!"

   Vedeti vesnica prostie a politicii noastre?
   Asa am facut si cu ARO si cu otelariile : "Hai va rugam frumos luati-le ca sa nu va pierdem !"
   Bai frate, suntem intr-o lume capitalista, oportunitatile de afaceri sunt VREI sau NU !
   VREI, iei, NU. PA! Nu ma caciulesc la tine, vin altii la rand !
   Iar cu resursele este si mai grav: du-te la cine vrei tu, ca astea-s consumabile si nu ma lasi tu in popoul gol ca vrei sa iei caimacul! Ce, nu mai ai loc in Africa si Asia? 
   O firma capitalista gandeste asa: un castig mic este tot castig, daca pot sa-i fentez sa le dau mai putin, bravo mie !!!
   Cum este posibil sa transmita prim-ministrul unui stat democrat o asemenea tradare pe fatza?

   Cat despre locurile de munca din exploatarile de gaz, aici chestia sta mai bine: extractia dureaza mult mai mult in timp, asa ca locurile sunt mult mai sigure si ai nevoie de la plutoane de electricieni si mecanici pana la necalificati continuu pentru reparatii si intretinere, meserii care nu sunt specifice acestui gen de extractie , deci nu este nevoie de calificari speciale.

   Oricum si despre chestia asta plus aberatiile tehnice ca argumente pro si contra am scris in articolele anterioare, unde am justificat de ce una este o catastrofa iar cealalta merge facuta si este inversul ei.

   Hai gata, sper ca ati inteles.
   Dati cu mine de pamant de nu va convine.

- nemotoujours -

   Datorita discutiilor aparute pe Romania MIlitary cu privire la aceste articole si "de unde stiu eu ca se exploateaza de mult gaz  de sist si titei prin metoda fracturarii hidraulice", aduc un citat dintr-o discutie cu dl.Ionut Purica (specialist in energetica), care, desigur ,nu este singura sursa, fiind totusi mai cunoscut si mai updatat:

"
Mai mult decât atât, în România, care este prima țară din lume care a raportat în 1857 producție de 257 de tone de petrol, se fac foraje atât pentru gaze convenționale, cât și pentru petrol (inclusiv fracturare hidraulică pe verticală, care a început cam de 40 de ani). În aceste condiții, este evident important ca bunele practici tehnologice să fie urmărite și aplicate în consecință."



  

 

2 comentarii:

  1. Am dat de asta astazi si nu m-am putut abtine, mai ales ca-l 'iubesc' pe fruntasul nr.2 al tarii:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dCCjU6wT0og

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ORIBIL CAMARADE, ORIBIL !!!!
      MA INTREB MEREU CUM DE MAI ARE TUPEUL SA MAI SCOATA CAPUL DIN CASA........

      Ștergere