28 februarie 2014

434.1 Martie - inceputul anului sacru

   Se spune că 1 Martie era începutul anului sacru la daci, la popoarele trăitoare pe aceste meleaguri.
   Semnificația împletirii celor două culori s-a pierdut în negurile istoriei. Echilibrul dat de răsucirea lor a rămas, amintirea face parte din noi. Așa ne-au rămas graiul Soarelui și al Lunii împletit pentru totdeauna. Albul din veșmântul iernii topit de roșul din iubirea verii. Puterea Perechii care și-a hotărât statornicia veșnică, într-o răsucire de dor.
-Danaela-


DA PAGINA !



   Firul se dăruiește alcătuind fundițe, eternul semn al infinitului din care –cuprins între cer și pămînt, neuitarea cândva ne va șopti, învelind aleanul de veacuri în semnul statorniciei. Albul este viața veșnică însă doar prin iubirea purtată în sângele nostru, care ne încălzește traiul.

   Culori primordiale ale vieții ,albul și roșul, găsite în vetrele sacre ale neamurilor de aici. Împreună cu negrul în care și-au tăinuit tăcerea.(ocru-roșu, alb-crem și negru-brun). Vechile practici din temple au trecut în grija cultului din case-de teama celor care au cotropit doar palme de pământ dar nu și țărâna. Glasul tăcerii pe care am fost sortiți să îl păstrăm așa în noi.

   Se poartă până când vedem primul pom înflorit.Impreună cu amuleta, care era un ban de aur sau argint, acum însă fiind …aleatorie, se atârna în acel pom pentru a înflori ca el, pentru a avea rod și belșug în viață. Bineînțeles că spunem aceasta (în gând, pentru că rostirea în inimă numai noi a vom ști, așa că nu vor fi piedicile care apar atunci când aud ….alții). Atenție deci, ce alegeți să dăruiți ca ofrandă pomului vieții. Această conștientizare transformă un act profan într-unul sacru. Atât de simplu este, dar trebuie făcut din/cu suflul inimii(suflet).
Din Începuturile fără de început, mărțișorul este o dovadă rânduită să ne fie pecete fără de grai!

   O primavară așa cum o dorim dintotdeauna și poate nu am știut cum să o mărturisim ! Minunată să fie tuturor!

- Danaela -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu