28 februarie 2014

435.București: Programul educativ „Duminica la muzeu”, din 2 martie, la Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României iniţiază în acest an, seria de cursuri multidisciplinare ce se vor desfăşura duminica, cu o frecvenţă lunară de două întâlniri.
Prin programul educativ „Duminica la muzeu“, Muzeul Naţional de Istorie a României invită familiile să petreacă, în mod plăcut, 90 de minute din programul de duminică într-un loc încărcat de istorie, pregătit să fie descoperit pas cu pas. Întâlnirile vor avea caracterul unui curs multidisciplinar pe teme variate din domeniul istoriei, arheologiei, numismaticii, conservării şi restaurării patrimoniului şi pe teme referitoare la încadrarea valorilor noastre în patrimoniul universal.
DA PAGINA !


Prezentările vor fi însoţite de filme şi articole scurte în limbi străine. De asemenea, vor fi organizate ateliere în timpul cărora oaspeţii noştri îşi vor putea încerca abilităţile creative şi talentul de a modela.
Programul „Duminica la muzeu“, coordonat de prof. Daniela Niculescu, absolventă a „Facultăţii de limbi şi literaturi străine“, specializarea engleză – germană şi susţinut de specialişti ai Muzeului Naţional de Istorie a României, se adresează atât elevilor cu vârsta cuprinsă între 9 – 18 ani, cât şi părinţilor lor.
Temele vor fi anunţate de la o întâlnire la alta deoarece dorim să luăm în considerare eventuale propuneri venite din partea copiilor, părinţilor sau a cadrelor didactice.
Prima întâlnire, cu durata de 1 oră, va avea loc duminică, 02.03.2014, ora 11.00 şi va avea tema: ”Metode ştiinţifice de  analiză a operelor de artă şi arheologice; autentificarea şi depistarea falsurilor“. Prelegerea va fi susţinută de domnul dr. Gheorghe Niculescu, specialist al Secţiei de Investigaţii fizico-chimice şi biologice a muzeului.
Pentru fiecare participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu cu valoarea de 7 lei, de la Casa de bilete. Înscrierile se fac la dna. prof. Daniela Niculescu, tel. 0731.252.834.
Datele următoarelor întâlniri sunt 16 şi 30 martie.
Vă aşteptăm cu drag!
Departamentul Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educație Muzeală  și Organizare Expoziții  [PR Department]
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI [NATIONAL HISTORY MUSEUM OF ROMANIA]
Calea Victoriei nr. 12, cod 030026, sector 3, Bucureşti, ROMÂNIA
[12 Calea Victoriei street, postal code 030026, district 3, Bucharest ROMANIA]
Tel. [Phone] + 40 21 – 315.82.07 / int. 1008, 1015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu