16 octombrie 2014

668.Moise Guran îi dă lovitura fatală lui Victor Ponta - asa sa fie ?(nota nemotoujours)

Jurnalistul transmite o scrisoare deschisă SIE în care cere să dea verdictul în cazul Ponta

Fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, a anunțat că singurul mod prin care Victor Ponta poate fi, oficial, devoalat dacă a fost sau nu ofițer secret, este înaintarea unei cereri în acest sens către această instituție. Astfel, SIE ar fi obligat, conform legii, să spună totul în cazul Ponta. Însă, dacă Ponta are, cu adevărat, în trecutul său perioada de ofițer acoperit, SIE nu poate confirma pentru că datele sunt strict secrete, iar declasificarea lor s-ar face peste 30 de ani…Adică în 2031!
DA PAGINA !


Moise Guran îi dă însă o lovitură lui Victor Ponta ce se poate dovedi fatală. Jurnalistul transmite el o scrisoare deschisă SIE în care cere să dea verdictul în cazul Ponta: a fost sau nu ofițer acoperit. Guran menționeză că, dacă Ponta a fost ofițer acoperit, SIE a încălcat chiar și Constituția țării pentru că a recrutat un procuror pentru serviciile sale.

”Mă uimește reacția slabă a societății civile din România.

Toata lumea ii da cu campania si cu politica, toti vor sa stie daca Ponta mai castiga sau nu alegerile.
Ciudat! Ma asteptam la altceva… Sau oricum nu ma asteptam la o reactie de victima, de detinut care ii zambeste gardianului, sperand la un blid cu un pic mai multa carne. Incepand de azi, oricine se mai numeste Societatea Civila, nu ma mai reprezinta.
Asa ca am decis sa trimit public un apel la un raspuns concret catre Serviciul de Informatii Externe al Romaniei.
In calitate de cetatean care ii alimenteaza bugetul, nu de altceva.

Dragă Serviciule Secret de Informaţii Externe,
În cazul acuzaţiilor candidatului spion nu poţi să taci. Tăcerea ta este una vinovată şi, mai important, prelungeşte, peste timp, o vinovăţie pe care poate nu o mai ai. Comunicatul pe care l-ai dat azi e un alt mod de a tăcea. Nu este admisibil ca, după ce şeful statului – aşa cum o fi el, cu scopurile electorale sau de alt fel, pe care le-ar avea – acuză un serviciu românesc de informaţii că ar fi încălcat Constituţia, acesta să spună că e secret ce a făcut şi că nu comentează.

Nu ştiu şi mă interesează mai puţin acum ce impact va avea deconspirarea unui candidat la preşedinţie în calitatea sa de fost spion, dar mă interesează şi vreau să ştiu dacă un serviciu care trăieşte de la Buget, deci din contribuţia mea de cetăţean, a încălcat o serie de legi, între care cea mai importantă este Constituţia Ţării.

Dragă SIE nu eşti stat în stat, depinzi de noi toţi şi eşti obligat să slujeşti interesele României, dar şi legile ei. Indiferent care ar fi motivaţia strategică pentru recrutarea unui magistrat, dacă legea îţi interzice să infiltrezi Justiţia, tu ca serviciu secret trebuie să respecţi această interdicţie. Şi asta pentru ca eu, cetăţean să nu dau vina pe tine, Serviciul Secret pentru corupţia în care se zbate ţara de 25 de ani, să nu te consider vinovat de cârdăşie cu oligarhii care au distrus economia profitând de slăbiciunea Justiţiei, să nu te fac responsabil de poliţie politică, de sabotarea democraţiei, de toate cele care au încetinit drumul ţării noastre spre NATO şi spre Uniunea Europeană.

Şi, cel mai important, nu vreau, Serviciule Secret, să mă întreb dacă nu cumva eşti creatorul monstruos al unor personalităţi pe care le-ai creeat şi le-ai setat să ajungă în fruntea ţării, ca să le poţi controla şi prin ele să controlezi ţara pe care tu, Serviciule Secret, trebuie să o slujeşti.

Aşa că e târziu ca să mai taci. Nu mai poţi. Trebuie să îmi spui clar mie, cetăţeanului care te plăteşte din taxele sale, fie că preşedintele în exerciţiu al ţării a luat-o razna, aşa cum susţine premierul, fie trebuie să recunoşti că ai încălcat legea şi că ai recrutat – în mod ilegal – un procuror. Sau mai mulţi.

Şi, apoi, să îţi ceri rapid şi public iertare de la cetăţeni.

Doar aşa o să ne convingi că eşti azi, la 25 de ani de la Revoluţie, altceva decât Securitatea din care te tragi.”

- scrie Guran pe biziday.ro

preluare http://stareanatiunii.com/moise-guran-ii-da-lovitura-fatala-lui-victor-ponta.html

Un comentariu:

  1. Bun asta a lui Guran. Ce a ajuns bietul SRI, conform legii [de inspiratie occidentala desigur ca ei au si alte parghii] intocmesc rapoarte informative pentru domnii politicieni care de altfel au adus prejudiciul cel ai mare la disolutia statului romanesc. Ziua trece leafa merge.
    Mai rau SIE, serviciul secret al baronilor, asistatilor sociali, al pensionarilor cu bunavointa si inteligenta marxista, impinge in fruntea esicherului politic un mediocru. Probabil ca si la mine, celebrul clasament privind increderea in institutiile statului au suferit permutari tragice si in ochiul cu pupile dilatate al cetateanului. Eu nu stiu daca asa stau lucrurile dar asta este cea ce simt.
    Ramane doar consolarea DNA-ului, acest Fat Frumos care a crescut in 20 de ani cat altii in 5.
    p.s. deci romanii singuri pe lume..

    RăspundețiȘtergere