16 martie 2015

792.SNMG2 –Vizita la bordul crucisatorului american USS "Vicksburg"- “Key to victory”

 USS "Vicksburg"
.Bricul "Mircea"si F111 "Marasesti"
  In ziua de 13 martie colega noastra Alina a participat din partea "Suntem Romania!" la conferinta de presa tinuta pe nava americana "Vicksburg" cu privire la inceperea exercitiului militar comun SNMG2 din cadrul NATO programat inca de anul trecut si la vizitarea crucisatorului mai sus numit, venind cu fotografii realizate pe acesta si nu numai.

  Luni va iesi in larg cu fregata 222 "Regina Maria" si va asista la inceperea exercitiului,dupa care vom publica impresiile sale si iarasi fotografii.

  Dati pagina sa cititi si sa vedeti :

.
   Astazi am avut deosebita placere sa urc, pentru prima oara in viata, la bordul unei nave militare americane – crucisatorul USS "Vicksburg".

   Am fost invitati pe nava doar in momentul in care totul a fost pregatit pana in cele mai mici amanunte… Militarii americani ne-au primit cu caldura, salutandu-ne politicos pe fiecare in parte, pe masura ce urcam, si urandu-ne “bun venit la bord”.

   La urcarea pe nava ne-au intampinat steagurile celor doua tari partenere: Romania si SUA, dar si panouri cu ofiterii navei USS Vicksburg si cu cei ai gruparii navale Standing Maritime Group-2.

   Ofiterii americani, dar si romani ne-au insotit in permanenta si ne-au condus in sala in care se sustinea conferinta de presa. La conferinta au participat:
.

  • RDML Brad Williamson(SUA) – comandantul gruparii maritime SNMG-2
  • Capt. Lyle Hall(SUA) – comandantul crucisatorului USS Vicksburg
  • Capt. Bogdan Vochitu(Rom) – comandantul fregatei Regina Maria
  • CDR Mario Giancarlo Lauria(Ita) – comandantul fregatei ITS Aliseo
  • CDR Jeffery Murray(Can) – comandantul fregatei HMCS Fredericton
  • Cap. Rolph von Bebern(Ger) – comandantul FGS Spessart
  • CDR Huseyin Temizel(Tur) – comandantul fregatei TCG Turgutreis

Contraamiralul Brad Williamson ne-a facut o scurta prezentare a ceea ce inseamna Standing Maritime Group-2. Este una din cele patru grupari navale multinationale ale aliantei Nord – Atlantice condusa de contraamiralul Brad Williamson(SUA). Gruparea este alcatuita din :

  • un crucisator, nava comandant USS Vicksburg (CG 69) SUA
  • patru fregate:

  • HMCS Fredericton (FFH 337) Canada
  • TCG Turgutreis (F241) Turcia
  • ITS Aliseo (F547) Italia
  • ROS Regina Maria (F222) Romania

  • o nava auxiliara FGS Spessart (A1442) Germania

.
   S-a continuat cu prezentarea programului pentru urmatoarele zile.

   Pentru sambata 14 martie un grup de militari romani si straini, impreuna cu voluntarii Garzii Nationale de Mediu, au plantat 1000 de puieti de arbori, in zona Manastirii Sfanta Elena de la Mare din Costinesti.

   In perioada 14-15 martie, pe parcursul escalei la Constanta sunt programate vizite ale oficialilor straini la Comandamentul Flotei, intreceri sportive intre marinarii romani si straini la Academia Navala “Mircea cel Batran”, vizite la Muzeul Marinei Romane, dar si vizitarea altor obiective turistice si cultural ale orasului Constanta si Dobrogei.

   CDR. Mario Giancarlo Lauria(Ita), care este la cea de a doua vizita in Constanta, a spus ca este bucuros sa le arate si sa le impartaseasca tinerilor militari experientele sale placute din Constanta de acum 20 de ani.
.

.
   Intrebat daca ii place sa lucreze in Marea Neagra, contraamiralul Brad Williamson a raspuns zambind ca ii place sa lucreze pe toate marile, inclusiv Marea Neagra, daca este insotit de echipa pe care o are. A mai subliniat ca incepand de luni, 16 martie, activitatile gruparii navale SNMG-2 vor continua pe Marea Neagra cu exercitii militare si de salvare in care se va pune accentual pe comunicare, colaborare si lucrul in echipa.

   Conferinta de presa a fost urmata de vizitarea navei. Ne-a fost prezentat, de catre un pilot american, unul dintre cele doua elicoptere cu care este dotata nava. Apoi, la fel de amabili, ofiterii ne-au impartit in doua echipe si ne-au condus pe nava. S-au vizitat, de comun acord, doar acele parti unde se si putea fotografia.

.

.
   S-a vizitat comanda navei, un loc impresionant prin dotare, dar si prin privelistea pe care o oferea asupra portului si a marii… Dintre toate navele din port iesea in evident batranul Bric “Mircea”. S-a vizitat doar o mica parte din nava, ne-a fost prezentata o parte din dotari si din armament.

   Alaturi de crucisatorul american se afla si fregata turceasca, si am putut trage cu ochiul si acolo …de la inaltime.

   La final, am fost condusi catre iesire, cu aceeasi amabilitate cu care am fost tratati pe parcursul vizitei la bord. Ne-am luat “La revedere!” sperand ca vor mai fi si alte dati.

   Cat despre celelalte nave participante… nu m-am putut apropia prea mult…le-am admirat doar de la distanta.
   Mai multe despre aceasta nava AICI
                                                                     *Alina*
.
.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu