22 iulie 2015

863.COMUNICAT DE PRESĂ - Ediţia a IX-a a Campionatului European de Acrobaţie (9-th FAI European Advanced Aerobatic Championships)

În perioada 23 iulie - 2 august 2015 la Aeroclubul Teritorial Deva - Aerodrom Deva-Săuleşti, se va desfăşura cea mai importantă competiţie aeronautică care a avut loc vreodată în România: ediţia a IX-a a Campionatului European de Acrobaţie (9-th FAI European Advanced Aerobatic Championships).

Campionatul este organizat de Aeroclubul României împreună cu Federaţia Aeronautică Română sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

Pentru titlul de campion european se vor întrece 48 de piloţi din 12 ţări ale continentului: Elveţia, Italia, Lituania, Monaco, Luxemburg, Marea Britanie, Belgia, Rusia, Polonia, Franţa, Ucraina şi România. Ei vor concura utilizând un număr de 23 de avioane de înaltă acrobaţie de mai multe tipuri printre care: Extra 330SC, Sukhoi Su-29, Sukhoi Su-31M, XtremeAir XA42, Cap 231 şi Cap 232.

Ţara noastră va fi reprezentată de George Rotaru, Laszlo Ferencz, Andrei Şerbu, Cristian Iorgov şi Dan Ştefănescu.

DA PAGINA!


La ultima ediţie a Campionatului European de Acrobaţie echipa României s-a clasat pe un onorant loc 5.

Informaţii referitoare la desfăşurarea competiţiei vor putea fi urmărite pe www.eaac2015.ro.

Evenimentul va fi încununat cu o demonstraţie aeronautică care va avea loc pe Aerodromul Deva-Săuleşti în data de 1 august 2015, va include acrobaţie aeriana solo şi în formaţie cu avioane şi planoare, zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate, salturi cu paraşuta, balon cu aer cald şi se va bucura de participarea piloţilor prezenţi la concurs, precum şi al „Hawks of Romania” - formaţia de înaltă acrobaţie a Aeroclubului României care evoluează pe avioane Extra 300, “White Wings” - formaţia de acrobaţie cu planoare a Aeroclubului României, “Blue Wings” - echipa de paraşutism - lucru relativ pe cupolă a Aeroclubului României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu