29 iulie 2015

866."Caii de la Voronet" zboara din nou!

Noi si "Batrana Doamna"
   Mai bine spus,cu ei incepe noul zbor catre cititori al minunilor scrise de catre Doru Davidovici, pilotul scriitor, care nu doar SF ne-a adus, ci si viata pilotului militar odata cu povesti despre lumi si...viata de zi-cu zi a romanticului din el,in constelatia operelor sale.
   Datorita muncii a o mana de oameni de suflet reeditarea colectiei scrierilor acestui visator a devenit realitate din data de 6 iulie 2015 cand evenimentul (re)lansarii primei carti din serie ,"Caii de la Voronet" a inceput cu onorul dat de catre Comandantul Bazei aeriene 86 Fetesti si o garda de onoare la mormantul lui Doru Davidovici din cimitirul Ghencea militar,impreuna cu noi, cititori si fosti camarazi.
   Da mai departe.

Mostenitorii:copii sai
   Faptul ca familia scriitorului a fost de acord cu aceasta republicare este o mare multumire pentru cei care i-au sorbit povestile miraculoase iar pentru cei care nu-l cunosc inca un prilej de a parcurge lumea sa miraculoasa la margine de real impletit cu fantastic si mit, o imbogatire a literaturii romane si de ce nu, a celei mondiale, readucandu-l pe Davidovici langa mai cunoscutul Saint Exupery cu care mereu este comparat, chiar daca difera total unul de celalalt.

   Evenimentul a fost compus din patru momente de exceptie: onorul dat la cimitir, evocarea de la Muzeul Aviatiei -unde s-a vorbit despre el ca om si despre opera sa - masa luata la restaurantul din Herastrau - unde s-au servit feluri de mancare ce apar in cartile sale ca preferatele lui si relansarea propriu-zisa de la Libraria "Mihai Eminescu".

  Marea placere a fost ca au participat copii sai ,cumnata sa si dl. gen.inginer(r) cosmonaut si Ambasador Dumitru Prunariu nu doar ca un coleg ci si ca prieten de famile, dar si colegi si prieteni ai sai.

Dl.Cdr,av.Ilie Doru Adrian prezentand evenimentul

  Povestile spuse de acestia, felul in care l-au adus pe Doru in fata noastra, impreuna cu fosti colegi de arma - am avut onoarea de a-l asculta si pe dl.cdr.(r)Pruia, cel care i-a fost instructor- s-a transformat intr-o expeditie in viata atat de putin cunoscuta a celui care a disparut atat de repede din viata literara si militara.

  La Muzeul Aviatiei am avut surpriza sa vedem organizata si o miniexpozitie cu manuscrise si obiecte ale romancierului (chiar si costumul sau anti-g), dar si macheta avionului cu care Doru si Petrix au plecat dintre noi.
Costumul anti-g
  Conducerea si personalul Muzeului au fost ca de fiecare data ajutoare deosebite in acest gen de activitati care au devenit un obicei al locului, fapt pentru care au toata consideratia si respectul nostru.
  
                                                                                         Dupa cum se stie deja, motorul
.
evenimentelor si republicarii este d-na Tataru Ana-Olimpia care de ani de zile se lupta sa-l readuca in luminile constiintei publice ,cea care a mobilizat sute de oameni in memoria lui Doru Davidovici.     Cartea a fost reeditata de catre Editura "Aripi Argintii" si poate fi gasita si online.
   Editura "Aripi Argintii" poarta numele uneia dintre operele lui Davidovici si este cunoscuta de catre iubitorii de aviatie prin site-ul sau dar si prin cartile scrise de Alin C.Ionescu despre oamenii din aviatie si despre istoria aviatiei.

*nemotoujours*

                                                                                        Citeste si despre celelalte evenimente:
                                                                                        1- "MIG-ul ma iubeste si eu iubesc MIG-ul!"
                                                                                        2- Intre ogor si zbor - in vizita la Doru si la Petrix
.
.
.


 Fotoalbum:







Schite de avioane facute de Doru
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu