02 noiembrie 2015

909.Au iesit la lumina! T72 si P-125 in sfarsit pentru public! (partea a II-a) INEDIT! Primele fotografii cu interiorul tancului romanesc P-125!

Turela tancului romanesc P-125
    Da, astazi s-a implinit si acest vis!
   In sfarsit putem prezenta secretul cel mai secret
IN PREMIERA ABSOLUTA: sistemul de conducere a focului si a tancului, sistemul de ochire,de incarcare al tunului, etc si amd!!!
   Piesele sunt PERFECT functionale, personalul de la UMB unde au fost stocate muncind voluntar pentru a le aduce in aceasta stare.
   Multe felicitari domnilor! 

   Astazi restauratorii au analizat interiorul celor doua piese pentru a trece la lucru si in aceasta parte.
   Cu aceasta ocazie avem acces la -poate-cele mai interesante si asteptate fotografii cu P-125: acelea de interior.
   Ei bine, cu aceasta ocazie mi s-a confirmat si ceea ce era o enigma maxima, controversa totala, informatie devenita mit:MOTORUL !!!!
   Nu am cum sa vi-l arat acuma, dar va povestesc mai jos, printre fotografiile cu interiorul.
   DA PAGINA!

.
.
.
.

































   La capitolul motor povestile au fost foarte exotice de-a lungul timpului, culminand si statutand cu ideea ca planurile sale au fost "furate" cu valiza diplomatica din Vest, fiind de fapt inspirat de motorul de "Leopard !"...
   Ei bine, nu doar ca cei care nu au habar pot fabula asa ceva, dar efectiv acesta nu are nici o legatura cu "Leo"!
.
   Si dupa cum va spuneam, eu fiind foarte interesat de conceptia acestuia si avand informatii de la oameni abilitati care chiar s-au ocupat de proiect si cunoscand si activitatea fabricii "Malaxa/UMB/23August/Faur" de-a lungul istoriei, stiind despre licentele motoarelor "Maybach" (ulterior preluata aceasta firma de catre"MTU") cumparate in anii 60-70 legal...cunoscand si motoarele in sine, folosite la locomotivele fabricate la "23 August" ori pe navele romanesti sau...statice pentru diverse aplicatii industriale, am inceput sa fac legatura...

   Si da, a fost dezvoltat dintr-un astfel de motor , dar modificat radical, de catre INMT (Institutul National pentru Motoare Termice).
   Detalii constructive o sa va dau altadata, este important pentru
.
cei care duc mai departe povesti aiuristice sa inteleaga faptul ca intradevar Romania a avut si are oameni de mare valoare, care cu resurse putine si multa inteligenta a realizat ceea ce multora li se pare imposibil atunci ca si acum.


   Si o dovada extraordinara este intregul tanc P-125 care vazandu-l dovedeste cat se poate de clar ca si mitul ca ar fi fost copiat dupa T72 Ural este o poveste de adormit copii!
   Nu oameni buni...ESTE DIFERIT! Altfel gandit si realizat...Ca este inspirat la turela-repet:inspirat!- si...sistemul de incarcare automata copiat...restul este alta mancare de peste.

   Vom discuta mai mult despre aceste aspecte in partea a treia ,acum va rog sa vedeti fotografiile si sa le dati click pentru marire.
.
.

   Specific: interiorul se va restaura curand, asa ca nu luati in tragic fotografiile.Arata mai bine decat la T72 care are un istoric al indelungatei folosiri in spate.

*nemotoujours* 

  POVESTEA VA URMA, STATI PE AICI! 
    







.
.
.
.
Postul "tunarului"
.

.

.Grila ventilatorului de racire a motorului

.

.

.

.


.
.

.

.

.

.



.



.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



4 comentarii:

  1. Chapeau bas monsieur! Îmi place foto-reportajul și îmi plac și lămuriile. L-am pus pe Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  2. O relicva. Ai vazut cum arata un interior de Armata? Numai monitoare, incarcare automata, echipaj din 3 oameni. Infrarosu, si alte spectre de viziune, 6 sacete hd de inalta performanta, vezi la 4 km ca la apropiere de 20 m. si multe altele. Du-va bai cu panaramele voastre de tancuri.. Oricum daca se ingroasa nu folosesc la nimic, nici relicvele nici ale performante. Una bombita si gata judetul...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realizezi cumva ca bati campii?
      Tu vorbesti de partea de electronica, cea care se poate aplica si la tehnica din WW1 !
      Una este tehnica in sine si alta sistarea si sistemul de comanda si control.
      Daca nu ai habar, nu inteleg cum de ai tupeul sa vorbesti astfel???

      Ștergere