24 martie 2016

981.Doar atata am copiat...("D'ale romanilor")


Cheile "Susarei"
Bunloc spre pasul Timis
     Pentru ca ceilalti nu merita mentionati (adica "turistii" si cocalarii)
     Si pentru ca asa este si sufletul meu:De montaniard!

CITEZ:

"Montaniarzii
 
Criterii de identificare: Bocanci, rucsac, izopren, cort, haine impermeabile, bețe de trekking, trusă de prim ajutor și lista continuă.

Atitudine: Fie merg pe munte singuri, fie în grupuri restrânse. Principala lor temă de discuție este muntele, bineînețeles. Au un arsenal de expresii pe bază de #traseu #bocanci #creastă #refugiu #cort. Fiecare are cunoștințele lui pe care ține să și le explice (în cadrul grupului). Profund responsabili cu privire la mediu, strâng și ultima scamă în urma lor. Totodată, știu să dea „bună ziua!” tuturor celor pe care îi întâlnesc pe traseu. Genul de oameni despre care poți spune „i-a uitat Dumnezeu pe munte”.

Cum își petrec nopțile pe munte: În jurul focului de tabără, spunând povești sau cântând. Când răzbate somnul, fiecare se retrage la cortul lui (sau la patul lui, în caz de iarnă).

De ce merg pe munte: Montaniarzii arareori merg pe munte pentru a lua o pauză de relaxare de la viața de zi cu zi, pentru că muntele e constant în sufletul lor. Se gândesc la munte cel puțin o dată pe oră, vorbesc despre el cu fiecare ocazie și iubesc fiecare clipă pe care o petrec pe creste. Pentru ei, o drumeție presupune învățarea și experimentarea de trasee noi.

Expresie preferată: „I’ll be back!”
Citatul l-am luat de pe emunte.ro,foto:nemotoujours (colectia proprie)
DA PAGINA! 
 
 
Locuitor al Parcului Natural "Cheile Nerei-Beusnita"

Spre Cantonul "Damian"
"Ochiul Bei"

 
Catre "Podul Beiului" 
Cabana "Susara"

Lacul de pe Paraul "Beiului"


drum pe de-asupra Nerei
drum pe de-asupra Nerei
Punte peste Nera


.

Tuneluri,"Cheile Nerei"
Cascada "La viaoaga"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu