03 aprilie 2016

986.Ziua Porţilor Deschise la sediul Ministerului Apărării Naţionale si Ziua NATO-foto si film

.
.










"Traditie" si...actualitate !







 .
  Duminică, 3 aprilie, între orele 8.30 şi 13.00, a fost deschis publicului sediul Ministerului Apărării Naționale, cu aceasta ocazie facandu-se doua mici expozitii de tehnica militara, una cu inventică și tehnologii militare prezentate de catre Academia Tehnica Militara Bucuresti.

 Adevarul este ca ne-a captivat mai mult cea in care profesorii si studentii Academiei si-au prezentat cercetarile si chiar realizarile, intrucat cu ajutorul dansilor am reusit sa vedem putin in viitorul cercetarii militare, dar si in tehnica viitoare a Armatei Romane, prin acestia si prin Agentia de Cercetare Pentru Tehnica si Tehnologii Militare.

 O mare placere mi-a facut sa vad in display static in expozitia exterioara cativa reprezentanti ai Centrului de scafandri de lupta si Fortele Operative Speciale, cu tehnica din dotare inclusiv o barca cu motor, echipati complet.Nu va spun ce impresie puternica au facut copiilor si tinerilor prezenti!

 Dar dati pagina sa continuam discutia si cu imagini plus o filmare cu ceremonia dedicata zilei NATO in Kandahar, Afganistan, la care au participat militari din cadrul Batalionului de Infanterie Protecția Forței „Călugăreni”, Elementului Național de Sprijin și militari ai echipei de consiliere a forțelor de securitate afgane.. 


.
 Incepem cu o mica motivatie a acestui eveniment, transmisa de catre Biroul de Presa al MApN.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.
În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în  România se sarbătorește în  fiecare an, în  prima duminică a lunii aprilie.  Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei,spiritului european şi euroatlantic.

.
 
Avand suficiente fotografii, am zis ca este mult mai bine sa scriem direct pe ele, nu? 

 Dar inca ceva cuvinte :
 De notat:
1- se lucreaza la urmasul vehiculelor de interventie/desant/cercetare gandite si realizate la faza de prototip in anii 90 ,simpaticele "Hamster 1" si 2, care aveau motor de Dacia si solutie tehnica "totul pe spate",testandu-se un sistem motor fata-tractiune spate si varianta de tractiune integrala.Sa speram ca astfel cercetasii nostrii si nu doar vor avea un vehicul pe acre-l viseaza de mult.(proiect si realizare prototip Academia Tehnica Militara).
2 - Avionul-tinta (si nu doar cu aceasta destinatie) este in faza de productie, iar UAV-ul deja merge in teste !(proiect si realizare prototip Agentia de Cercetare Pentru Tehnica si Tehnologii Militare)
3 - Dacia Duster (varianta militara) se incadreaza perfect in scopuri CRBN, fiind echipate excelent, in ambele variante si  ,ce sa ne ascundem, arata si fenomenal in aceasta haina,
(Explicatie:
"Autospeciala de cercetare CBRN este destinata interventiei in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice si pentru decontaminarea personalului de interventie si a celui afectat .")
Monumentul din fata MApN
Doi "prieteni"ne intampina inca de la prima ora.

Absolvent si cadet continuand proiectul unui vehicul de interventie.


"Cautam, cautam!" Sunt ori nu pachete periculoase???

Si...cei din "spatele" roboteilor.

Noutati, noutati....Interventia CRBN in floare!


 
Academia Tehnica Militara in floare! Quad-uri,UAV-uri...

Si rezultate internationale:aici pentru vehiculul de interventie

Echipament divers de protectie balistica si la explozii

In S.U.A. se spune:"Join Us!"Noi zicem:"Alaturati-va!"

Practic este o realizare gata de productie a AT Militara!
simplu,elegant:rampa,aripi,canale radio,camera foto/video,soft si motor !
Colonel si inginer, dar pasiunea inventicii debordeaza!Felicitari!

Si aici "Urmasul",care se anunta cu mult mai performant!
"Viitorul"arata bine!.Frumosii nostri ingineri militari langa proiectele lor
"Viitorul"arata bine!.Frumosii nostri ingineri militari langa proiectele lor

Si aici "Urmasul",care se anunta cu mult mai performant!(prototip in faza de teste)
.
.


Dacia "Duster"pentru interventii CRBN
transmisiunile la raport.
Sa-i spunem...."Scanner"
 
Cougar (MRAP)
Cougar




.

,

.
.

.

.

.

"Harris"pe Humvee

.
.
.
Admirand colectia de aparate foto din dotarea istorica a  MApN
Batranul "Ari" (Arriflex)
.Cati "prieteni" am gasit pe aici...

"DREPTI!" (Emil Boboescu, "Traditia Militara")

Planuri si planificari cu prietenii de la "Traditia Militara"
*nemotoujours*
 Foto: SorinS

Ziua NATO celebrată în Kandahar
(clip video)

   Duminică, 3 aprilie 2016, în Baza aeriană Kandahar-Afganistan, a avut loc o ceremonie militară dedicată zilei Alianței Nord-Atlantice la care au participat militari din cadrul Batalionului de Infanterie Protecția Forței „Călugăreni”, Elementului Național de Sprijin și militari ai echipei de consiliere a forțelor de securitate afgane.

   În cadrul ceremoniei au fost intonate imnul național al României și cel al Alianței Nord-Atlantice. Colonelul Gheorghe Băjan, seniorul național al contingentului românesc din teatrul de operații Afganistan, a dat citire unui scurt istoric al alianței.

   În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în  România se sarbătorește în  fiecare an, în  prima duminică a lunii aprilie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu