15 septembrie 2016

1082."AERONAUTIC" MEDIEVAL !!! UNIC IN LUME! (Povesti despre cum am petrecut noi evenimentul unic numit "Aeronautic Show 2016") prima parte

Fila de istorie
Cavaleri medievali si un cavaler modern
   Ca "AeroNauticul" este unic in lume, deja se stie, dar ca a devenit SI MEDIEVAL...asta numai cei care au fost acolo va pot spune si va pot uimi !
   Pai da, ca asa ne-a casunat noua prin cap, celor de la "Suntem Romania!" si ca Asociatia Aeronautica Romana a prins ideea si au considerat ca este grozava si merita. De aceea am ajuns sa avem in Romania ceea ce nici Parisul nu a vazut la un astfel de Show: tabara medievala, ateliere de arta medievala, lupte cu cavaleri medievali (desigur, pentru domnite) si o mica istorie a ceea ce a insemnat aceasta perioada in viata militara si civila a Europei.

   A fost un soc pentru multi, dar s-a dovedit un adevarat succes pentru spectatorii care nu doar ca au vazut cum se faceau oale si ulcele ori tesaturi sau arme in acele vremuri, dar au urmarit si lupte spectaculoase ori trageri cu arcul la tinta.
   Fotografiile cu elicopterul Medevac al Bazei Aeriene 90 si cele cu cavalerii peste capul carora evolueaza "Iacarii Acrobati" sunt absolut unice si remarcabile!

   Compania de reconstituire istorica "Ursul Brun" a fost cireasa de pe tort a unei manifestari si asa deosebit de frumoase, unde pe langa Fortele Armatei Romane, Pompieri, Academii,scoli militare, barci si barcute si avioane si elicoptere superbe, dansuri grecesti sau majorete si demonstratii de prim-ajutor realizate de catre SARS Romania, spectatorii au atins armuri, au tras cu arcul si s-au incantat de vitejia cavalerilor medievali.

  Astfel incepem serialul despre ceea ce stiati ca este "AeroNautic Show", devenit si mai bogat si mai provocator  din acest an.
  Prima poveste este a unei membre a Companiei "Ursul Brun", o mica istorisire "din interior".


Compania Ursului Brun la AeroNautic Show
Noi, Compania Ursului Brun, suntem grup de reconstituire istorică din Bucureşti cu o experienţă de aproape 5 ani a prezinta publicului, într-un mod interactiv şi autentic din punct de vedere istoric, diverse aspecte ale vieţii civile şi militare specifice evului mediu. Participăm festivaluri istorice atât din ţară cât şi din străinătate, şi ne-am dorit de foarte multă vreme să ne bucurăm de un eveniment chiar în oraşul nostru.
2016 este anul care ne-a adus această bucurie şi nu doar la un eveniment ci chiar la trei, cel mai recent fiind cel organizat de către Asociaţia Aeronautică Română în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 prin Centrul Cultural European Sector 6 si cu "Suntem Romania!":"AeroNautic Show 2016"!
DA PAGINA!
.

   Când am fost rugată să descriu cum ne-am simţit participând la aceasta ediţie a Showlui Aeronautic organizat pe 3 septembrie pe Lacul Morii, singurul lucru care mi-a trecut prin cap a fost „ca acasă” sau „la locul nostru”.
Ce bucurie mai mare să ai decât să faci parte din istoria ţării tale? Ce bucurie mai mare să ai decât să dăruieşti din învăţătura ta generaţiilor tinere? Ce bucurie mai mare să ai decât să faci asta chiar în oraşul tău, acolo unde legătura cu pământul tău este cea mai puternică?
Am aflat că mulţi s-au întrebat ce caută o trupă de reconstituire istorică specializată în Ev Mediu la un show AeroNautic? Ei bine, noi nu! Şi asta pentru că…

Un avion si cavalerii

.
.
Atelier de pictura

… omul a visat să zboare din antichitate şi de la Icar până la Iacării Acrobaţi trebuie să treci prin Evul Mediu…
… suntem ingineri de aviaţie, viitori piloţi, sau provenim din familii cu tradiţie aeronautică, militari, istorici …
… eram printre prietenii pe care ni i-am făcut de-a lungul anului în diverse evenimente cu tematică istorică şi militară …
… şi noi Suntem România!

Şi pentru le mulţumim organizatorilor că ne-au primit cu braţele deschise, mulţumim publicului care a participat în număr impresionant atât la atelierele civile cât şi la demonstraţiile de luptă, mulţumim familiilor şi prietenilor noştri care ne susţin pasiunea an de an, şi vă promitem ca la anul să fim mai mulţi, mai frumoşi şi cu multe alte surprize!

*Maria Miu*,
foto: Compania "Ursul Brun"
si CrissAvia, "Suntem Romania!"
Multe multumiri echipajului IAR330 Medevac pentru ca 
a prins ideea din zbor si a acceptat sa "lucreze" cu cavalerii in armuri.

Album foto:AICI
.Atelier de cusut





Doi cavaleri ai vazduhului:Iacari...















IAR330 "atarnat'in macara!!!









































.Cavaleri aeropurrtati
Si un cavaler "invins"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu