. |
In memoria colectiva a romanilor a inceput sa se stinga nu doar groaza, dar pana si oroarea efectelor sale.
Bine ca avem o Protectie Civila care lupta ca astfel de evenimente sa nu mai aiba efectele de atunci si sa minimizeze urmarile unor astfel de catastrofe pe viitor.
Din nefericire rezistenta inconstienta la aplicarea legilor si regulilor se manifesta nu doar in activitatile civile dar si in cele administrative si politice, tratandu-se problemele posibile cu vesnicul "mai e pana atunci" sau si mai dezastruosul "vedem noi ce o fi!".
DA PAGINA!
. |
Din ce in ce mai mult se pune accent pe educarea si constientizarea populatiei, cooptarea ei in "lupta" prin diferite metode de informare inca din scoli, mai bine aplicat si ceva mai "agresiv" (spus in sens benefic).
Simpozionul "Protectia Civila si managementul dezastrelor-provocari actuale pentru Romania" desfasurat in data de 01.03.2017, in organizarea M.A.I..D.S.U. si I.G.S.U., a folosit faptul ca anul acesta se implinesc 40 de ani de la cea mai mare catastrofa pe timp de pace din Romania - 7
. |
Prezentarile informative ample dar si cele doua expozitii interior-exterior de tehnica specifica individuala si colectiva de interventii - expozitii facute chiar cronologic. o adevarata istorie, ne-au convins de avansul imens in aceasta acivitate, de preocuparea permanenta pentru studierea si contracararea efectelor dezastrelor.
Un foarte mare plus: spitalul de campanie - echipat la nivel maxim, conform cerintelor si necesitatilor actuale !
In capitolele ulterioare va vom prezenta materialele discutate, care sunt deosebit de interesante, dar si material foto cu dotarile si tehnica de interventie.
*nemotoujours*
. |
Echipaj DSU |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu