03 martie 2017

1139."Nu tremur la cutremur!"-4 martie 1977 si invatamintele sale (1)

.
    L-am trait...si m-a marcat, mai mult sau mai putin decat pe altii, dar a ramas adanc infipt in mintea mea de copil si de adult.
    In memoria colectiva a romanilor a inceput sa se stinga nu doar groaza, dar pana si oroarea efectelor sale.
    Bine ca avem o Protectie Civila care lupta ca astfel de evenimente sa nu mai aiba efectele de atunci si sa minimizeze urmarile unor astfel de catastrofe pe viitor.

    Din nefericire rezistenta inconstienta la aplicarea legilor si regulilor se manifesta nu doar in activitatile civile dar si in cele administrative si politice, tratandu-se problemele posibile cu vesnicul "mai e pana atunci" sau si mai dezastruosul "vedem noi ce o fi!".


   DA PAGINA!




.
   Inca dinainte ca Pompierii sa formeze actuala structura a I.G.S.U., lupta acestora prin departamentele de Protectie Civila s-a dezvoltat cercetand, analizand evenimente din aceasta clasa, cautand si chiar gasind solutii administrative si tehnice pentru contracararea catastrofelor la scara mare, dar odata cu infiintarea I.G.S.U. presiunea aplicarii acestora in viata de zi-cu-zi a crescut si s-a acutizat. concretizandu-se cu crearea si achizitionarea de tehnica specifica, metode si solutii noi de contracarare a efectelor dezastrelor, cat si de gestionarea specifica a acestora, prin crearea Departamentului de Situatii de Urgenta, dezvoltarea celui de Protectie Civila si prin aplicarea metodologiilor specifice mai ales in societatea civila, un mare plus fiind adus de catre SMURD acestei activitati complexe.

   Din ce in ce mai mult se pune accent pe educarea si constientizarea populatiei, cooptarea ei in "lupta" prin diferite metode de informare inca din scoli, mai bine aplicat si ceva mai "agresiv" (spus in sens benefic).

  Simpozionul "Protectia Civila si managementul dezastrelor-provocari actuale pentru Romania" desfasurat in data de 01.03.2017, in organizarea M.A.I..D.S.U. si I.G.S.U., a folosit faptul ca anul acesta se implinesc 40 de ani de la cea mai mare catastrofa pe timp de pace din Romania - 7
.
martie 1977, pentru a prezenta situatia actuala in aceasta structura din punct de vedere organizatoric si administrativ, dar si pentru a pune in evidenta schimbarile petrecute in gestionarea evenimentelor de masa devastatoare, evolutia pregatirii stiintifice si tehnice, a dotarilor specifice.

  Prezentarile informative ample dar si cele doua expozitii interior-exterior  de tehnica specifica individuala si colectiva de interventii - expozitii facute chiar cronologic.  o adevarata istorie, ne-au convins de avansul imens in aceasta acivitate, de preocuparea permanenta pentru studierea si contracararea efectelor dezastrelor.
  Un foarte mare plus: spitalul de campanie - echipat la nivel maxim, conform cerintelor si necesitatilor actuale !
  In capitolele ulterioare va vom prezenta materialele discutate, care sunt deosebit de interesante, dar si material foto cu dotarile si tehnica de interventie.
*nemotoujours*
.
Echipaj DSU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu