17 martie 2017

1145.Din dragoste pentru tot ce ne-nconjoară-Mediesu Aurit si elevii sai

  Dupa cum stiti de ceva timp, conexiunea "Suntem Romania!" cu Mediesu Aurit, comuna istorica de la capatul tarii, functioneaza si chiar din ce in ce mai bine. In timp ce pregatim surprize deosebite prin aceasta relatie, haideti sa vedeti ce mai fac dragii nostri prieteni satmareni:

    Extrem de entuziaşti, membrii cercului de biologie „Prietenii naturii’’ de la Şcoala Gimnazială „George Coşbuc’’, Medieşu Aurit, se reunesc săptămânal pentru a descoperi tainele şi frumuseţile lumii vii.

    Scopul cercului este acela de a îmbina cercetarea ştiinţifică, formarea unor abilităţi şi deprinderi de cercetare şi investigare a lumii vii, cultivarea dragostei faţă de natură, dar şi întărirea legăturilor de prietenie şi solidaritate între elevi.

DA PAGINA!


   Astfel, pe parcursul întâlnirilor, elevii au descifrat miraculoasa lume vegetală prin lucrări practice şi de laborator: studiul celulelor vegetale,  


germinaţia şi creşterea plantelor ,
evidenţierea unor procese fiziologice, dar au învăţat şi cum trebuie îngrijite plantele de apartament sau cele din grădină.


   Dragostea şi interesul pentru lumea animalelor s-au materializat prin activităţi tematice, adaptate sezonului. Astfel, elevii au învăţat să construiască hrănitori pentru păsări, cum să le amplaseze şi să le alimenteze,
  sau ce trebuie să facă pentru a preveni rănirea animalelor din cauza obiectelor din gospodărie.  Activităţile de ecologizare sau cele creative nu lipsesc din programul cercului.
Ele au rolul de a dezvolta abilităţile practice ale elevilor, simţul estetic şi imaginaţia.


Profesor coordonator cerc de biologie:Anamaria Văsuţ,
editare: Ana-Maria