17 noiembrie 2017

1264.Stiati ca si "gheparzii" au nume? (Partea a doua de la articolul "Duios Gepardul trecea")

.
poza de dimineata


















   O dimineata linistita. Plecam spre serviciu ca in fiecare alta zi. Ma urc in tren si cum nu aveam somn stateam cu ochii pe geam. In dreptul triajului din Buzau, din fuga trenului vad un Gepard "pe" un vagon platforma... Hmmmm trebuie sa fie ceva. 

   Vedem dupa amiaza cand ma intorc acasa. Sper sa ii mai gasesc acolo.

   Dupa amiaza ajung acasa si nerabdator sa vad Gepardul imi iau aparatul foto si dau fuga la gara. Surpriza e mare, in primul rand, nu au plecat in al doilea rand nu era numai unul ci mai multi... "gheparzi". Ma indrept catre vagonul verde al militarilor sa ii salut si sa le cer voie sa fac cateva fotografii. Paradoxal ma intampina un domn amabil care nu are nici o problema fata de dorinta mea de a imortaliza masinariile. Din vorba in vorba aflu ca acest convoi e in drum spre Cincu pentru a participa la exercitiul Saber Guardian 2017. Multumesc pentru permisiune si informatii, ma despart de el si dau o tura pe langa convoi. Imi atrag privirea; Ulise, Tra...(aici la nume ti le spun acasa sa ma uit pe poze) Ia te uita fiecare ghepard are un nume! I-am fotografiat pe toti. Va las sa-i priviti si dvs... acum blanzi si linistiti dar pregatiti. 
Sedinta foto s-a incheiat si nici nu visam ca pe unii ii voi revedea la Bordusani.

POVESTEA continua,DA PAGINA!


   Cu "Edy" m-am reintalnit la Bordusani pe malul Dunarii asigurand suport antiaerian  celorlalti participanti la fortarea cursului apei ,manevra complexa,parte a exercitiului international "Saber Guardian 2017".

   Si iata cum o dimineata linistita s-a transformat intr-o 
zi plina pentru mine.

P.S. E o povestioara impersonala despre "gheparzi" care nu-si are rostul fara acei oameni minunati care ii imblanzesc si ii stapanesc.

NOTA redactiei: "Ghepard" in romana, "Gepard" in  germana, "limba" de bastina a "felinelor" blindate.

Foto si vorbe:*Crissavia*

Prima parte:"Duios Gepardul trecea: povesti cu feline blindate"


.
.
.
.


.

.

.

.

.

Adăugați o legendă

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.



.




.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu