09 ianuarie 2020

1858. "Secretarul de stat e de vina!" Acuza aruncata ofensiv si nefondat zilele acestea, indiferent de motiv.

.
   "Secretarul de stat e de vina!"
    Zilele acestea Media a fost plina de acuzele la adresa unei persoane arhicunoscute care a infiintat, dezvoltat si administrat un serviciu devenit adevarat succes mondial, dar a si proiectat si realizat programe de educare, dotare, servicii  de mare interes si efect public, social.


    Fiind orchestrata o campanie de denigrare si discreditare efectiv desantata, plina de minciuni, jumatati de masura ori interpretari tendentioase, care prind la romanul simplu din neinformare si nestiinta, uneori din rautate gratuita, o campanie in care persoana "e de vina" pentru salarii, angajari, numiri, program, hotarari  si altele, chiar in servicii asupra carora aceasta nu are nici un control sau competente, ori asupra
,
carora are eventual numai in anumite situatii strict limitate ca timp si efect, am gandit ca ar fi bine ca publicul "competent" sa fie informat strict la obiect, direct din sursa.

    Cum colaborarea noastra cu IGSU/DSU/SMURD s-a dovedit deosebit de sincera si de frumoasa, cu rezultate deosebite nu doar de informare a cetatenilor, am "profitat" de internet si am solicitat raspunsuri la cateva intrebari dar si afirmatii  frecvente aparute in Social Media.

    Ca de obicei raspunsul nu a intarziat si a sosit azi frapant de clar si de obiectiv.Mai jos public intrebarile mele si raspunsul  D-lui.Secretar de Stat,Sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta.
    Va rog sa cititi cu atentie, nu in diagonala sau pe sarite, ori cu interpretari tendentioase cum aveti unii obiceiul si  voi incepe cu intrebarile mele:


 Buna ziua,
prin prezenta va rugam sa ne lamuriti cu cateva aspecte minore ale atributiilor,competentelor DSU cu privire la activitatea IGSU, deoarece in social media se vehiculeaza diverse speculatii cu privire la programul si salarizarea personalului IGSU ca fiind hotarate  de catre DSU.
1-ce legatura are DSU cu modul de salarizare,normarea, programul personalului IGSU?
2-DSU hotaraste politica financiara si sociala a IGSU?
Am remarcat pe retelele de socializare ca nu sunt cunoscute public atributiile/competentele DSU cu privire la IGSU si ca acesta (DSU) este acuzat de probleme cu privire la retribuirea si programul personalului operativ.

  Multumim anticipat pentru ajutor si asteptam raspunsul dvs.

  Cu respect,
Alex Stoian,redactor-sef si
coordonator programe al
"Suntem Romania!"

Raspunsul DSU:

Către ,
Domnul Stoian Alex

 Ca urmare a petiției dumneavoastră trimisă la Departamentul pentru Situații de Urgență, prin care vă exprimați dorința de a clarifica anumite aspecte privind competențele, atribuțiile DSU, vă comunicăm următoarele:
Conform Ordinului nr. 149/2016 privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în articolul 5, Secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, coordonează prefectul, cu privire la activitățile operaționale în situații de urgență, potrivit art. I alin. (9) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situațiilor de urgență, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată prin Legea nr. 104/2014, cu modificările și completările ulterioare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, cu privire la activitățile operaționale în situații de urgență,  Direcția generală management urgențe medicale și Direcția medicală.
De asemenea, Secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, semnează, în numele și pentru ministrul afacerilor interne, documentele promovate de structurile pe care le coordonează. Programul de lucru este stabilit prin ordin al Inspectorului general, iar modalitatea de plată a orelor suplimentare, a zilelor nelucrătoare (sărbători legale de sâmbătă și duminică) prin ordin de ministru, având în vedere prevederile Art.8, Aln.3 din OMAI 149/2016 privind coordonarea activității și delegarea unor competențe în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta prevede următoarele –
Secretarii de stat şi secretarul general semnează, în numele şi pentru ministrul afacerilor interne, documentele promovate de structurile pe care le coordonează.Atunci când documentele prevăzute la alin. (1) sunt însuşite, inclusiv în calitate de avizator, de structuri aflate în coordonarea unor persoane diferite, delegarea dreptului de a semna în numele şi pentru ministrul afacerilor interne se exercită de secretarul de stat sau secretarul general care gestionează domeniul ce face obiectul deciziei, cu avizul celorlalţi secretari de stat sau secretarului general, după caz.Delegarea dreptului de a semna în numele şi pentru ministrul afacerilor interne, prevăzută la alin. (1) şi (2), nu aduce atingere reglementărilor privind competenţele de gestiune a resurselor umane în Ministerul Afacerilor Interne, reglementărilor privind împuternicirea ordonatorilor de credite în unităţile Ministerului Afacerilor Interne ori altor reglementări interne care stabilesc competenţe explicite de aprobare/avizare/semnare, a căror aplicare are întâietate.

SECRETAR DE STAT
ȘEF AL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ
DR. RAED ARAFAT 


Desigur,pentru cei care nu cauta interpretari si nu doresc sa dezinformeze, aceste informatii lamuresc.
    Tot desigur, pentru cei care traiesc intr-o vesnica ura sau teorie a conspiratiei, nimic nu este de ajuns, oricat de obiectiv s-ar explica si publica.
    Eu adaug doar atata:
   - azi au inceput acuzele:"Trebuia sa intervina Ministrul ca sa se rezolve problema pilotilor ,desigur! Secretarul de Stat nu a vrut, e clar!"
    La intrebarea "In competenta cui este angajarea de piloti?" mi s-a replicat: "Sigur nici rapoarte nu a trimis ca nu are piloti!"-realizati cat de absurda este aceasta replica , atata timp cat s-a recunoscut public faptul ca se stia de mult ca nu exista personal navigant suficient, iar persoana nu avea habar daca s-au trimis ori nu rapoarte, neavand acces la aceasta informatie. Oricum,in scrisoarea de mai sus se explica negru pe bleu ce treaba are DSU cu IGAV, implicit Seful DSU si in ce limite stricte.
    Stiu ca aceste prostii nu se vor termina, fiind intretinute partinic de interese multiple dar si de naivi picati in capcana dezinformarii, oricum sper ca macar o parte dintre cei care stiu sa-si foloseasca resursele neuronale si de bun-simt sa fie multumiti ca astfel sunt informati la obiect, din sursa directa.
    Multumim d-lui dr.Raed Arafat si echipei DSU pentru colaborare si le urez "Fara evenimente "si "Spor in toate!"

Alex Stoian, coordonator programe,
redactor-sef al revistei-magazin online independente
"Suntem Romania!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu