16 ianuarie 2021

1982. Vaccin sau nu? Efectul anilor de filme "sci-fi" biocatastrofice si de conspirationism social media aberant, sau a lipsei de educatie?


  Unii vor, altii injura sau boicoteaza, denigreaza, reactioneaza violent la ideea de vaccinare, cu motive stupide, poate pertinente, exagerate, poate acceptabile, etc si amd.
   Se invoca de ambele parti democratia, drepturile omului, liberul arbitru, uitandu-se ca toate sunt valabile in ambele sensuri, nu doar pentru o tabara sau alta.
   Usor-usor se dovedeste ca cei anti nu prea stiu realitatea: ce contine acest vaccin, cum a fost realizat si de ce asa de repede, modul de functionare, cat si drepturile invocate-reale ori inventate.
    De ce atata balamuc?
    Acum multi ani, nimeni nu reactiona astfel la vaccin in afara de unele secte religioase care de altfel nu acceptau nici transfuziile, desi le-au murit multi adepti ca urmare a refuzurilor. Azi reactiile anti vaccin devin chiar stupid de violente.
    Pe langa faptul ca acum multi ani- referindu-ne la Romania in primul rand-nimanui nu-i trecea prin cap sa se creada mai destept decat medicul, savantul biolog sau geneticianul, sa-i conteste hotararile si pregatirea. Iar curajul de a nega si de a se opune unei campanii "comuniste" de vaccinare nu-l avea nimeni...Dar nici nu-i trecea prin cap cuiva sa conteste ori sa refuze vaccinarea. Pentru ca rezultatele extraordinar de bune ale campaniilor de vaccinare impotriva unei mari serii de boli care faceau ravagii inchidea gura din start oricarui posibil contestatar. Si frica de a nu da Militia de pamant cu el...Poate?. Nu stim sa fi fost cazuri, ideea fiind ca imaginatia pazea bostanaria.
     De ce azi e atata balamuc?
     Pai uite ce cred eu:
      (DA PAGINA!)  1-democratia prost inteleasa si exagerarea la maxim a unui abuz de "liber arbitru" prin care individul devine mai important decat societatea, uitandu-se ca aceasta este formata din indivizi si nu este o gelatina in care drepturile si intentiile individuale sunt la cheful oricui si mai importante decat interesul si necesitatile comune.

  2- accesul facil la informatii greu de sortat si de filtrat de catre mintile fara suficienta maturitate fizica, sociala ori educatie, predispuse a lua de-a gata orice prostie detaliata pompos si complex, astfel incat sa impresioneze si sa convinga de faptul ca albul e negru si invers,

  3-avalansa de filme apocaliptice de proasta factura, pline de conspiratii mondiale, epidemii si pandemii globale care transforma cetateanul inocent in zombi, monstri sau plante carnivore- filme tot mai des realizate, "premonitorii", cu teme penibile, dar credibile pentru liber- gandistul avid de confirmari ale conspiratiilor globale si alte "munci" duse de guvernele de reptilieni impotriva bietului pamantean.

  4-aviditatea de senzational, blamabilă si de pedepsit, a mediilor de informare, care profita de orice jumatati de adevaruri pentru a propaga aberatii de scandal ce provoaca "dătătorii de click-uri"si zapperii tv la consumul erzațului servit pe tava si facil de ingerat.

  5. INCAPACITATEA FACTORILOR DE RASPUNDERE  de a-si controla ferm si profesionist declaratiile, actiunile, comunicarea publica!
  In toate tarile guvernele efectiv S-AU BÂLBÂIT si o fac in continuare, declarand, retractand, hotarand, razgandindu-se, ele insele punandu-si specialistii in posturi penibile, discreditandu-i  in fata poporenilor bulversati!
  De o penibilitate crasa a fost si este comportamentul politicienilor guvernanti din toate tarile afectate de aceasta noua plaga, cu exceptia....Chinei si Israelului! Care, pe plan intern, datorita stilului de guvernare dur- unul dictatorial comunist, celalalt dictatorial democrat- ies in evidenta cu masuri eficiente si cu rezultate de invidiat.

   Deci:

1-democratia totala nu este buna nici in carciuma - a demonstrat-o Armata Romana cand a luat fraiele in mana, atata cat i s-a permis- incepand cu constructia in timpi record a spitalelor- tampon si terminand cu preluarea conducerii de spital civil destabilizat total anterior, dar si cu viteza punerii in practica a vaccinarii.
   In partea opusa este o structura de specialisti ultraprofesionisti blocata si data peste cap total de politic- DSU/IGSU/SMURD/AMBULANTA, care isi consuma mare parte din resurse luptandu-se cu nehotararea si incompetenta politicienilor dependenti de"democratie "prost inteleasa si prost aplicata (mai ales frica organica de a nu"deranja"electoratul)...
   La mijloc este libertinajul desantat tipic democratic din spitalele de stat, incapabile majoritatea sa se organizeze minim, intern.

 2-Media tv/radio/scrisa si social media sunt parte a harababurii informationale desantate si mare vinovata pentru reactiile antivaccin ale unei parti din populatie, ca platforma generala de propagare sferturi de adevar, conspirationisme si teroare.

  3-"Cultura" subculturalizata prin productii penibile calitativ, ca filme "artistice", documentare si "reportaje" falsificate, populiste, alarmiste, inghitite de cetateanul mediu si nu doar, usor impresionabil, injectat continuu cu proasta calitate, inca "neimunizat" la productii de joasa speta informationala.
  Aceasta a fost si a ramas un pericol continuu- propaganda prin imagine miscatoare dand peste cap natii intregi- istoria o spune: fascism, nazism, comunism, prozelitism divers, inclusiv religios.

   Ai spune ca acum, in zilele noastre, cand cenzura nu mai poate lucra la nivelul dictatorial de interzicere sau stergere a ceea ce "nu corespunde", omul de rand ar putea sa filtreze informatii diverse, pe sistemul bun/rau fața in fața, cu efect benefic, dar se dovedeste ca manipularea este deosebit de facila si de puternica  deoarece CULTURA, EDUCATIA SUNT LA CEL MAI JOS NIVEL din ultimii 60 de ani!
   Cetateanul ROMAN de rand-nu ma intereseaza altul-are lipsuri majore la aceste capitole si astfel a devenit incredibil de vulnerabil din cate se vede, inclusiv la virusi, negandu-le existenta, potența ori negand armele impotriva acestora!
    
   Solutii pentru rezolvarea problemei?
1-pe termen scurt:
a-Guvernul sa-si controleze bâlbele penibile si incapacitatea de a lua hotarari in timp util.
b-comunicarea pe orice canal public a solutiilor, pasilor de urmat, DAR IN LIMBAJ COMUN,USOR DE INTELES LA ORICE NIVEL, nu academic, pompos, patronator.

2-pe termen lung: EDUCATIE !!!!!!!CULTURA!!!!! Caci, daca ar fi, cetateanul ar stii clar si hotarat ce atitudine sa ia, fara sa se certe, fara lamentari, fara probleme: pro sau contra. 
  

  Nu este greu, doar hotarare ne trebuie.
  Ori sa facem afise cu Arsenie Boca vaccinandu-se.
  

*Alex Stoian.*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu