02 octombrie 2022

2298. Minunea s-a petrecut: un amiral activ al Marinei Militare Romane, in vizita oficiala la Ploiesti!

.

Sponsori
Parteneri Media










.

   Seria de evenimente "Secretele Marii", initiata si organizata de catre asociatia noastra, "Suntem Romania!", la Palatul Culturii Ploiesti, impreuna cu partenerii nostri, a avut ca moment culminant vizita istorica a unei persoane oficiale de rang inalt din Marina Militara Romana: dl. contraamiral de flotila Cornel- Eugeniu Cojocaru, locțiitor al șefului Statului Major al Forţelor Navale. Acceptul Fortelor Navale Romane de a organiza impreuna cu "Suntem Romania!", cu Muzeul Judetean de Stiintele Naturii Prahova si cu Cercul Militar Ploiesti- Baza 2 Logistica Prahova, o asemenea serie de expuneri, prezentari, expozitii si manifestari artistice, a dus la o avalansa de vizitatori de toate varstele care efectiv au invadat spatiul expozitional "Sala coloanelor" si sala de festivitati "Sala Marii Uniri, aferenta.

A fost infernal. Dar deosebit de frumos si de satisfacator pentru eforturile depuse in organizare si coordonare.
Sase zile ca un tavalug, 50 de scoli minim, peste 2400 de copii, plus parinti si vizitatori independenti; vorbit, alergat, prezentat, facut frumos la toti, rezolvat sute de probleme zilnice.

Impreuna cu marinarii si colaboratorii nostri, am reusit sa concepem un circuit de vizitare cu prezentari video si discutii in sala aferenta, discutii care au prins incredibil de bine, chiar daca nu s-a putut tine strict programul initial. Un succes incredibil, neasteptat, care a pus pe ganduri autoritatile locale, carora le multumim pentru ajutor, chiar si presei inerte total initial, in afara de partenerii media oficiali.

Cu scafandrii de lupta
Pentru noi ("Suntem Romania!"), au fost in fapt 8 zile infernale, una dupa alta. Suntem incantati, am reusit sa colaboram asa cum nu speram, avand chiar voluntari mici - 6 elevi de 15-16 ani, prin rotatie, si 2 majori mari-mari de la Apdt Ph- multe multumiri Virginia Apostol (Asociatia Tinerilor Voluntari Valea Calugareasca) si Adi Voican (Asociatia pentru Dezvoltarea Turismului Prahovean), voluntari care ne-au uns pe suflet la cat de solicitanti si de preocupati sa ajute au fost.

Desigur, totul a culminat cu vizita unuia dintre legendarii comandanti ai navei -amiral "Marasesti" F111 , contraamiral in functie foarte mare, vizita fiind ea insasi un mare cadou pentru noi, nu doar bijuteria de colectie pe care ne-a inmanat-o ca amintire.
.

Am avut satisfactia de a urmari copii deveniti atat de interesati incat stateau cuminti la prezentari, asaltau standurile si au venit de doua-trei ori cu colegi si chiar parinti.
Stiam ca o sa fie grozav, dar efectiv ne-a depasit asteptarile ceea ce s-a petrecut in aceste zile.
Din pacate, ploaia a distrus efectul fantastic al fanfarei Marinei concertand in mijlocul orasului, asa cum era programat. A fost dat totusi concertul in interior, sala scotand minunat in evidenta aranjamentul si chiar dansurile. In prima zi, elevii Liceului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza au dat un spectacol artistic demn de mari scene, incantandu-ne cu muzica, dans si cantec, dupa frumosul vernisaj al expozitiei de pictura cu tema marina a pictorului marinar Alexandru Ghinea. Expozanti de mare succes, pe langa standurile Marinei Militare, au fost si : - Maistru Militar Principal de Marina (r) Costel Craciun, care a prezentat vestitele impletituri traditionale marinaresti (matelotaj);
.

- Plutonier Adj. (r) C-tin Gherghinoiu cu machete de nave militare si nu doar;
- Asociatia Sulina Veche, cu obiecte marinaresti de epoca, prin Liga Maistrilor Militari de Marina;
- "Suntem Romania!" cu fotografii din activitatile Fortelor Navale Romane. - AMVVD Evenimentul speram sa devina traditional, anual si mult mai bogat.

Se asteapta ce va urma:
"Acei oameni minunati si masinile lor zburatoare"
adica scoli de aviatie civila si militara, incepand cu 15 oct. acest an, in acelasi Palat al Culturii.
Oare va avea acelasi efect fulminant?



La vizita d-lui contraamiral de flotila Cornel- Eugeniu Cojocaru, locțiitor al șefului Statului Major al Forţelor Navale, in cadrul evenimentului initiat si pregatit de noi, "Secretele Marii", am avut marea onoare de a ne fi inmanata de catre inaltul oaspete una dintre medaliile omagiale de serie mica emise de catre Fortele Navale Romane impreuna cu Monetaria Statului.
Am lasat-o in custodie si spre expunere sponsorului Bibi Touring (Vacanta) pentru o perioada de timp, ca recunoastere a ajutorului deosebit pe care ni-l acorda inca din anul 2013. foto: Julienuta Mironescu



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu