30 octombrie 2022

2310.Vizita șefului Statului Major al Apărării în Statele Unite ale Americii

Șeful Statului Major al Apărării,
generalul Daniel Petrescu
la Mihail Kogalniceanu

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, va efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 octombrie – 9 noiembrie. În program sunt planificate întrevederi cu președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore, șefii categoriilor de forțe, precum și cu reprezentanți ai unor think-tank-uri din domeniul securității.

Vizita șefului Statului Major al Apărării se înscrie în cadrul acțiunilor de consolidare susținută a cooperării militare cu SUA. Relațiile solide de colaborare existente între cele două armate se subsumează obiectivelor Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și SUA, urmărind interesele naționale ale României de promovare a stabilității în Europa.

În marja vizitei, generalul Daniel Petrescu are incluse și întâlniri cu Adjunctul General al Gărzii Naționale din Alabama, partener al Armatei României în cadrul programului „STATE PARTNERSHIP”, precum și cu militarii români aflați la post în comandamentele din Tampa, Florida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu