05 ianuarie 2023

2350. ADIO, RAFINARIE UNICA IN LUME! Adio speranta Câmpinii de a face bani buni din istoria sa!

.
   Se pare ca se  incepe demolarea celei mai vechi rafinarii in picioare din lume, posibil monument istoric unic, posibilã sansã de a pune Câmpina pe harta turismului industrial, care aduce bani grei in lume. Se pare ca se fac deja demersuri pentru contractarea de firme pentru reciclare feroase si neferoase. 

    Pana la aceasta ora, Ministerul Culturii nu stim sã fi alocat bani pentru cercetarea rafinariei, Directia Judeteana de Cultura Prahova se vede cã nu are nici ea de gând macar sa o cerceteze.
    Instalatii si echipamente ramase ULTIMELE DIN LUME, cele mai vechi de gen, vor merge la fier vechi, din ( se pare ) disperarea proprietarului de a-si acoperi gaurile firmelor sale datorate investitiilor proaste. Halele sunt inca pline cu transformatoare, generatoare, echipamente vechi, de muzeu, inestimabile ca exponate, dar si pline de materiale scumpe, numai bune de topit si de facut bani din ele.

    Iarasi Patrimoniul National pierde o valoare incalculabila.
    Lãudãm Occidentul pentru cum prezervã si face bani din "ruine" si "vechituri", dar noi bãgãm buldozerele în valorile noastre.
    Si Ceausescu in anii 70 a tavalit Sarmisegetuza cu buldozerele, deci avem antecedente.
    Prahova a mai pierdut mergând pe mâna institutiilor de cultura, fãcând hypermarket din cea mai veche fabrica de hartie europeana in loc de muzeu, a mai ingropat un sit arheologic antic la Cotofenesti, a permis BOR sa acopere cu pietris singurele terme romane din 4 judete, la vedere, la Targsorul Vechi, etc si amd.
    ADIO, MANDRIA UNEI TARI, a unui judet, a unui oras!
    ADIO, celei mai vechi rafinarii europene in picioare, posibil din lume!
   Aveti toata povestea AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu