15 mai 2023

2412. "MuzeoScoala- Fabricat in Romania" se apuca de....ELECTRONICA!

.
 
.

 Industria electronica in Romania a fost una dintre cele mai puternice din Europa ca unitati de productie, numar si cantitati de produse, concurand apropiat si talonand atat tari socialiste si chiar capitaliste pana la disolutia sa aproape de extinctie.
   Istoria acesteia este deosebit de interesanta, mai ales pentru faptul ca cercetarea in domeniul electronicii in primul rand, a avut un cuvant important de spus in evolutia mondiala a echipamentelor radio, dar chiar si a calculatoarelor.
   Invitat de onoare este dl. prof.univ.dr.ing. Nicolae-George DRĂGULĂNESCU, o personalitate a domeniului pe care il vom discuta in ziua de 18.05.2023, incepand cu ora 10.00 la "Baza" noastra de operatii "muzeale", Liceul Teoretic Grigore Tocilescu Mizil.

   Subiect: "
Electronica, industria pierduta a viitorului".

   Despre invitatul nostru special, dl. prof.univ.dr.ing. Nicolae-George DRĂGULĂNESCU, curriculum Vitae:
  • .

    Profesor universitar
    - Catedra de Electronică Aplicată si Ingineria Informaţiei din Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii si Tehnologia Informaţiei a Universității Politehnice din Bucureşti, www.upb.ro

    Domenii de preocupãri: Electronica, Telecomunicațiile, Ştiinţa si tehnologia informaţiei, Managementul calităţii

  • Auditor/ Consultant/ Trainer şi Secretar general - Fundaţia Română pentru Promovarea Calităţii, www.frpc.ro

  • Director executiv - Fundaţia „Premiul Român pentru Calitate <J.M.Juran>”, www.fundatia-juran.

    STUDII

    • În 1965 am absolvit Liceul (astăzi Colegiul național) “Ion Luca Caragiale” din București (obținând premiul I în fiecare an, din clasa I-a, până în clasa a XI-a)

    • În 1970 am devenit inginer electronist, absolvind cursurile de zi ale Facultății de Electronică și Telecomunicații, FET, din Institutul Politehnic din București, IPB (astăzi Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, FETTI din Universitatea Politehica din București, UPB).

    • În 1991 am obtinut titlul de Doctor-inginer în electronică (Ph.D) la aceeași universitate.

    • În 1994 am absolvit - cu mențiunea TRES BIEN - Masterul Specializat în Managementul calității organizat de Ecole Superieure de Commerce de Paris din Franța.

    • În 1998 am obținut - cu mențiunea TRES HONORABLE – un al doilea titlu Ph.D, de Doctor în Litere și Științe, oferit de Universitatea Paris-X din Franța.

    .

    De la INDUSTRIE (PRODUCȚIE) la ÎNVĂȚĂMÂNTUL SUPERIOR

    După o indispensabilă si foarte utilă experiență industrială de 6 ani (1970-1976), ca inginer stagiar, inginer CTC-Metrologie, inginer proiectant, inginer fabricație, etc., la Întreprinderea de Aparate Electronice de Măsură și Industriale, IEMI-București - producătoare de aparate electronice de măsură si echipamente de radiocomunicații profesionale (unde, printre altele, m-am putut familiariza cu conceptele, principiile, metodele si tehnicile specifice Managementului calității) - m-am decis pentru o carieră universitară.

    Astfel, în 1976, am fost titularizat prin concurs asistent universitar la facultatea absolvită (în 1970), Facultatea de Electronică și Telecomunicații din Institutul Politehnic din București.

    În următorii 27 de ani am parcurs în această universitate toate treptele ierarhice specifice, devenind succesiv, prin concurs, șef de lucrări titular (în 1991), conferențiar universitar titular (în 1996) si profesor universitar titular (în 2003).

    .

    EXPERIENȚE EXTERNE

    • Între anii 1977-1981 am lucrat ca lector în învătământul superior algerian (la Institutul de Telecomunicații din Oran, Algeria),

    • Între anii 1990-1992 am fost detașat la Guvernul României ca Ministru Secretar de Stat și Președinte al Comisiei Naționale pentru Standarde, Metrologie și Calitate, CNSMC

    • Între anii 2000-2001 am fost bursier Fulbright Senior la Universitatea din Pittsburgh, School of Library and Information Science din SUA.

    • Între anii 2002-2012 am fost invitat - ca profesor vizitator - în mai multe universități și școli superioare din Franța - Ecole Nationale Superieure d’Electronique et de ses Applications (ENSEA) din Cergy-Pontoise, Institut National des Telecommunications (INT) din Evry, Université de Nantes și Université Paris VI/.

    • În anul 2008 (timp de 9 luni) am fost invitat să predau ca profesor invitat,, la Universitatea tehnică (privată) Chung Ang din Seul, Coreea de sud.

    PUBLICAȚII – RECUNOAȘTERI

    • Am elaborat și publicat între anii 1979-2023, în România și în străinătate, peste 400 de articole și comunicări științifice precum și peste 70 de cărti si manuale – în domeniile Electronică, Știința și tehnologia infomației, Managementul calității.

    • Lista lucrărilor realizate și publicate de mine până în anul 2012 este disponibilă pe website-ul meu personal http://www.ndragulanescu.ro/ro_lucr.html

    • În anul 1994, prestigioasa organizație paneuropeană European Foundation for Quality Management (Bruxelles) mi-a acordat Medalia EFQM In Recognition of Your Contribution to Total Quality Management in Europe”.

    • Începând din anul 1998, sunt menționat, în fiecare ediție anuală a Who’s Who In The World, SUA. În certificatul atestând includerea mea în anul 1998 se menționează:

      Certificm prin prezenta cdl. Dragulanescu Nicolae George este înregistrat de Who’s Who in the World, editia a 15-a, 1998; aceste înregistrri sunt rezervate acelor persoane care au demonstrat realizri remarcabile în domeniile lor de preocupări si care, astfel, au contribuit în mod semnificativ la progresul societătii contemporane”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu