19 aprilie 2013

057. I.S.U. Prahova- Buletin informativ nr.Nr. 35 Ploieşti, 19.04.2013


BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:
 


*      18.04.2013, ora 11:08 – incendiu anexă gospodărească
            În comuna Şirna, sat Tăriceni,  echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (garaj), proprietar D. Gheorghe.
            A ars un perete construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 500 lei.
            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

*      18.04.2013, ora 11:31 – transport persoană supraponderală
În municipiul Ploieşti, strada Cameliei, echipajele de pompieri au acţionat pentru a-l transporta pe numitul R. Constantin, în vârstă de 59 de ani cu o greutate de aproximativ 130 kg, de la domiciliul acestuia la ambulanţa SAJ Prahova.

*                  18.04.2013, ora 12:49 – asanare muniţie
            În localitatea Băicoi, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita un proiectil exploziv calibru 100 mm.

*      18.04.2013, ora 13:23 – incendiu vegetaţie uscată
            În localitatea Comarnic, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local Comarnic.
            Au ars: aproximativ 250 mp vegetaţie uscată şi 10 mp litieră.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.


*    Echipajele SMURD au intervenit în 22 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

                                                                                                Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu