12 mai 2013

083.Strejnic ,11 mai 2013 : misiune de lupta comuna Suntem Romania ! - Resboiu.ro ,episodul 1


1.
Dupa cum v-am dezvaluit mai-nainte, mitingul de la Strejnic, aerodromul " Ghe. Banciulescu " a fost atacat cu succes de mica trupa de elita  formata din trei cititori - ( si parinti) Resboinici cu deja faimosul Luca de patru ani si ceva in plus, Ana Maria ( Lunebleue ), Iulian resboinicul si desigur , eu insumi.

  Proiectul a devenit comun ,fotografiile si filmarile mele si ale Anei Maria fiind puse iar la comun, iar filmele ce vor iesi, montate separat, cu viziunea fiecaruia, le vom publica in ambele site-uri.





Drumul spre aerodrom si centrul comunei
Frumos la ziua de 11 mai a fost faptul ca de aceasta data s-a blocat efectiv circulatia pe D.N.1 la intersectia Gara de vest - Strejnic, fenomen inca nevazut pana acum, mitingul avand o participare a publicului deosebita de alte evenimente, dar bravo organizatorilor care au tinut excelent in mana marea de popor amator de senzatii tari, nelipsindu-l de nimic : pe langa machete de cumparat, s-au gasit si mici si bere si locuri pe scaune si bancutze, suficient pentru toti.
  Vreti sa aflati si sa vedeti mai mult, dati pagina.

              - nemotoujours -






D.N.1 blocat
  Din nefericire, datorita ambuteiajului am fost nevoiti sa parcurgem distanta de la bariera C.F.R. Gara de vest pana la aerodrom pe jos, asa ca eu si Ana Maria nu am apucat inceputul evenimentelui si mai ales evolutiile elicopterelor, dar bine ca se instaurase Iulian ( Iamandi ) mai devreme si  a pozat pana nu a mai putut.
  Promit ca o sa iau de la el si le postez.
  Dupa cum stiti, evenimentul acesta l-a avut printre vedete si pe Jurgis Kairys, care se pare ca s-a indragostit asa tare de Romania incat ne bucura cu prezenta sa la mai toate evenimentele aviatice organizate la noi.

       Pacat ca nu am putut vorbi mai mult cu el , dar promitem ca- l vom intervieva  amplu cu alta ocazie, pentru moment recordul nostru fiind faptul ca am reusit sa schimbam cateva cuvinte , Iar Ana Maria si-a atins unul din cele mai mari vise : a dat mana cu el !
....................................................................................................................................................................................................................................................................
Asul Kairys
Kairys, un mic fan inrait si Ana Maria
  Dupa cum se stie, aparatul pe care zboara Kairys este unic in lume si l-a primit cadou de la colectivul biroului Suhoi cand a iesit la pensie, el fiind de fapt inginer costructor de avioane , nu doar acrobat aerian.

  Acesta difera semnificativ de aparatele de serie prin modificarile structurale, de motor si de elice suferite ulterior iesirii de pe linia de montaj.



   De exemplu elicea este cu aprox. 25% mai mare, pentru a folosi eficient puterea marita a motorului.

   Kairys este renumit in lume datorita in principal a doua figuri unice : cobra , care in mod normal nu poate fi realizata decat cu avioane cu reactie cu tractiune vectoriala ( de curiozitate : tot avioanele de vanatoare Suhoi au fost primele care au realizat-o !) si Roata lui Kairys, ambele figuri le veti vedea in filmul care se va monta zilele acestea.
    Si un mic amanunt :
    Jurgis Kairys are varsta de 61 de ani !


Faimosul Su 26 al lui Kairys
    In Romania a inceput colaborarea cu "Iacarii acrobati ", formatie de care o sa scriem desigur si care si-a facut propria scoala de pilotaj si propriul aerodrom.
    Impreuna cu ei a format " Air Bandits ", un trio de succes cu care a " rupt gura targului " in tara si in lume.
    Specific aici ca Iacarii folosesc avioane Yak 52 fabricate sub licenta la Bacau fiind o versiune modernizata a faimosului acrobat rusesc.

folositi linkurile acestea pentru a va lamuri mai bine :

   IACARII ACROBATI

   AIR BANDITS




   In zilele urmatoare vom mai discuta si posta fotografii cu ei ca si cu ceilalti participanti la eveniment.
   Printre altele era sa uit de faptul ca am avut placerea  sa-i gasim ca de obicei la datorie pe colaboratorii nostri de la I.S.U. Prahova , Detasamentul 2, veghind la bunul mers al mitingului , cu catel si purcel- adica ambulanta SMURD si masini de interventie, dar si cu.... posibili viitori piloti : copii lor, caci desigur nu au scapat fara sa-i aduca - cei care- au domne, desigur.
   Uite asa am reusit sa aflam ca detasamentul lor se ocupa si de nou deschisa autostrada Bucuresti - Ploiesti.

Smurdistii si Pompagii nostri
Tot ei...
    Mai departe admirati o serie de fotografii realizate de mine si Ana Maria si asteptati cu rabdare episodul 2 va rog.

Luca explicandu-i Anei- Maria planul de zbor
2
 
3
4
5
 
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15




AM REALIZAT SI FILMUL !!!  DA CLICK AICI



Articolele colegilor nostri sunt AICI PE RESBOIU.RO si vedeti ca sunt mai multe fotografii .

fotografii : Ana Maria (Lunebleue) si nemotoujours
comentariu : nemotoujours



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu