07 octombrie 2013

265.Septembrie prin Romania lui 2013 (2): Intre EXPOMIL 2013 (exp.de tehnica militara) si ravasitul oilor 2013 am preferat...

Expomil - "Cine si-o lua Mertzan,Hai, diridiridi da !"
      EXPOMILUL a devenit un fel de TIB (Tirgul International Bucuresti ) de pe vremea regretatei conduceri comuniste ( a, da, vorbim de a lui Ceausescu, nu de urmatoarele, scuze!), adica prezentam aceleasi produse din ce in ce mai putin noi si de gama din ce in ce mai restransa realizate la noi in tzara sau ... ce se incearca a se realiza (adica batem apa in piua) intr-o speranta aiuristica de a fi vandute...unde naiba daca nici Armia Romana nu le cumpara , iar producatorii straini nu se mai prezinta ptr. ca se stie: Armia Romana nu cumpara !, asa ca ce naiba sa plateasca chirii infernale pentru plimbari inutile, deci... am preferat sa ma duc acolo unde nu mai fusesem si sigur o bere, o slana si o sarmaluta voi gasi, daca nu chiar si entertainment interesant, deci...evenimentul de la Tohanul Nou - Bran se dovedi chiar provocator intrucat nu mai ravasisem nici o oaie pana atunci.
     Hai sa va dovedesc faptul ca a meritat !
- nemotoujours -

DA PAGINA!

     Desigur, cica EXPOMILUL a adus : "cele mai noi si mai puternice arme ale lumii !!!" cum titra glorios pagina unui cotidian de necunoscatori entuziasmati de BMW-uri de patrulare si elicoptere civile usoare si mertzane si porche de "pursuit" de incantat cocalari si pustoaice impresionabile, in rest... cosciuge pe roti IVECO ce se vor pe la Moreni sau Marsa daca nu pe la Mangalia  si...machete, machete, machete.
    In schimb dincoace, ehei...
    Pe langa tzuici, palinci, must si carnati de casa, sa vedeti ce doamne si donsoare si ce cai si feti frumosi !!!
    Muzici poporale si produse din zona Bran, plus...Un avion monoplan biloc plus doua motoparapante ce te invarteau ceva-ceva si -ti saltau elegant banutzul !
    Muzica a fost de foarte buna calitate, dar ce m-a impresionat a fost scena "venirii" oilor din munte , cu magarusi, oale su putini, carute si cai voinici, ceea ce am filmat si o sa vedeti de aveti rabdare.
  
    Pana la urma s-a vazut ceva: Ca zeul Marte o cam lalaie de la o vreme , Gheea facandu-ne mai interesati de linistea vietii pastorale, decat sa "poc-poc " toata ziua .
    Adica Expomilul a fost batut de Mama Natura cu bunatatile, frumusetile si munca ei.
    Hai sa incep sa va arat si cine are rabdare, in alt episod este si o filmare cu ce s-a auzit si intamplat pe acolo:
Un "fioros"
Tulnicaresele din Apuseni
Si au inceput oierii sa vina
Coborand din munte, palinca si gogosile-i asteptau
Simpaticii incapatanati.
Dar flacaul le stie "cheitele"
Veniti cu oale si ulcele.
Mioare....................
"Cinstirea"oaspetilor si a oierilor veniti acasa cu palincasi gogosi
"Hai in aer, neamule, doar o sutica zboru'!"
Frumos port,frumosi cai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu