15 noiembrie 2013

324.Muzeul '' Grigore Antipa'' organizează cel mai mare congres de zoologie din Europa de Est

A trecut ceva timp cand ,va povesteam despre o amintire care a invins timpul - ''muzeul copilariei '',mai precis Muzeul National de Istorie Naturala ''Grigore Antipa'' .Acest muzeu este una dintre cele mai vechi instituţii de cercetare a biodiversităţii şi de educare şi culturalizare a publicului. Este în acelaşi timp şi una dintre cele mai cunoscute şi apreciate “baze de date” prin colecţiile Muzeului, unele dintre ele valori ale tezaurului mondial.
Peste putin timp ,mai exact  perioada 20-23 noiembrie , in parteneriat cu Academia Romana si Universitatea Bucuresti ,Muzeul ''Grigore Antipa'' organizeaza la Bucuresti ,cel de-al cincilea Congres  Anual de Zoologie  ( CZGA 2013) si fiind cel mai mare din Europa de Est .
Tot in cadrul Muzeului duminica 17 noiembrie si incepand cu ora 11 ,pentru micutii prescolari si scolari se va tine un  ''Curs pentru copii despre urşii bruni cu păpuşi,''
 Dar surprizele sunt mai multe si toate interesante!
 Asa ca...
DA PAGINA !
- Ileana Cosanzeana -




Congresul va reuni peste 200 de cercetători din Europa, Asia şi Africa şi aduce în discuţie o temă nouă: entomologie criminalistică, ştiinţa care studiază insectele de pe cadavre, pentru a determina intervalul post-mortem.

Cercetătorii organizează o tombolă pentru vizitatorii Muzeului „Antipa”, cu ajutorul căreia îşi vor alege un documentarist pentru expediţia de cercetare din Maroc 2014.

Congresul va fi organizat în parteneriat cu Academia Română - Secţia de Ştiinţe Biologice şi Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Biologie, Departamentul de Biochimie şi Biologie Moleculară.

Printre invitaţi se numără şi Mark Wilkinson, unul dintre cei mai valoroşi cercetători din Marea Britanie. Britanicul este cercetător emerit în cadrul British Museum din Londra. Ecologia, speciile invazive, conservarea biodiversităţii sau cercetarea şi valorificarea patrimoniului muzeal de ştiinţele naturii sunt doar câteva dintre temele dezbătute la congres.

1
„Este al cincilea an consecutiv în care reuşim să aducem la Bucureşti cercetători cu realizări deosebite pe plan internaţional. E o dovadă că cercetarea în domeniul zoologiei, pe care o facem în cadrul Muzeului, este valoroasă şi apreciată. Ne mândrim cu acest lucru şi cu faptul că cercetătorii noştri au ocazia să discute ultimele descoperiri cu colegi din alte ţări. Prelegerile din cadrul congresului ne vor ajuta să avem o imagine de ansamblu asupra domeniului, care va fi completată de expediţia pe care o vom face anul următor în Maroc. Cel care va câştiga la tombolă va avea o experienţă de neuitat.”, a declarat directorul general al Muzeului "Grigore Antipa", dr. Dumitru Murariu (  Agerpres )

CURS PENTRU COPII DESPRE URSI BRUNI CU PAPUSI 
Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” organizează, duminică dimineaţa, o conferinţă dedicată urşilor bruni din România, cu păpuşi de tip „Muppets”, destinat preşcolarilor şi şcolarilor, se face cunoscut print-un comunicat de presa .
2
Conferinţa „Moş Martin” cu păpuşi începe la ora 11:00 pe 17 noiembrie, în incinta Muzeului Antipa şi va fi, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală şi Marina Bliderişanu, muzeograf, şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Ana-Maria Cucută, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ramona Vornicu, reprezentantă a Uninvented Theatre. După o călătorie de doi ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi a animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten, Roni, îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu Marina şi Moş Martin. Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 .Participarea la eveniment se face pe bază de bilet: 10 ron/copil şi 20 ron/adult. Conferinţa este organizată de Muzeul Antipa împreună cu Uninvented Kids, care face parte din compania Uninvented Theatre.
Tot in cadrul Muzeului exista si alte proiecte in derulare printre care : '' ISTORIA LUMII VII IN 10 EXPONATE '' , realizat in colaborare cu Revista educationala  ''Terra Magazin ''și își propune să prezinte elevilor și publicului larg cele mai importante 10 piese din expunerea permanentă a Muzeului. 
Piesele „vedetă” vor fi „dezvăluite” treptat, în fiecare lună, conferințele de la Muzeu și articolele lunare din revista Terra Magazin prezentând informații mai puțin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural și științific deținut de către Muzeul „ Grigore Antipa”.
Cu ocazia Nopții Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi străbătut de toți cei care vor participa la acest eveniment.
 - Ileana Cosanzeana -

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu