05 decembrie 2013

347. IN BARLOGUL IACARILOR : zburataceli,mici,fasole si "Sange de Condor" ! O zi nationala petrecuta la superlativ.

   Iacarii acrobati sunt iubiti, admirati, felicitati. Si de cand faimosul Kairys a venit parinteste langa ei, parca lumea acrobatilor aerului a luat foc.
.
   Ei, parca, de cand cu "Air Bandits" e chiar la propriu...
   Barlogul lor este la 1 km de DN1, intre Boldesti si Banesti cum vii dinspre Ploiesti, intre paduri.
.
   Si, desigur, acolo am fost invitati sa petrecem cea mai originala Zi Nationala : cu zboruri sa ne incante si sa ne infioare, participand si prieteni de-ai lor la zburataceli artistice pe cer, chiar din Suceava: Alexandru si Radu venind toma de acolo di diparti cu frumoasele lor pasaroaie !
.
   Muzica la maxim, un Kairys si mai dezlantuit ( maaaaama ce a putut sa faca !!! O sa vedeti in filmul ce-l pregatim), Iacarii porniti pe sotii prin aer mai mult ca oricand, fasole cu mamaliga de aerodrom - opera Claudiei !, vinul rosu - "Sange de Condor" desigur, al cui credeati - al lui Dan Conderman facut cu mainile sale acasa,(cica, da'io - l cred) si suc de mere din aceeasi sursa...
 *nemotoujours*

Da' hai dati pagina sa si vedeti (si nu uitati sa dati click pe poze !) :

  ANUNT OFICIAL PENTRU TZARA:
SA NU-MI BOMBANITZI LA POZE, CACI EU URASC SA LE MASCARESC CU PHOTOSHOP SAU ALTA MINCIUNA !
ASA CUM SUNT, ASA LE VEDETI !
SA DATI CLICK PE ELE !
Privire "din barlog"
   Totul a inceput (suna serios, nu? A roman de epoca) deci, totul a inceput in clipa in care Iacarii au dat drumul la invitatie.
   Initial am zis ca nu-si are rostul sa alerg intre Bucuresti si Banesti, intre "parada epocala" prezisa de tovarasul ministru si tentatia de la Banesti, pentru ca nu aveam cum sa fiu repede-repede la ambele-si - amandoua, apoi Iulian Resboiu m-a barait la cap cu repetitiile, cu poligonul, de mi-a iest pe nas: da-o incolo de parada, sa faca el ce articole si poze vrea cu chestia asta , ca io-mi iau gashca si nevoile si neamul si ma duc sa petrec asa cum imi zice mie inima: cu zburatoare si zburatori !
   
Cum as putea rezista unei priviri atat de seducatoare ???
    Si le-am transmis dragilor Iacari faptul ca vom aduce mici si bere,
    Si ei au zis ca au de toate si ca nu-i nevoie.
    Iar io am zis ca e, asa ca nu mai comentam.
    Dupa care am realizat-a doua zi de discutii- ca va fi frig si ar fi mai bine sa aduc vin sa-l fierbem la care ei au zis ca au vin, dupa care veni vorba de oala de fiert si...pe asta au sugerat ca ar trebui sa o aduc.
    Ei oameni buni si asa se declansa una din temele zilei: vinul fiert pe aerodrom, penca ideea mea a fost ca o zi de primavara intr-o capita de fan...sau altfel, dar ceva bun, oricum.
    Eu am luat cevasilea vin de fiert, o oala electrica, zahar si mirodenii plus- desigur aportul vecinului Sorin - mici retzetatzi si prelucratzi pe comanda plus carnati asisderea, dar de unde sa stiu ca o sa ajung sa fierb pe banda rulanta chiar...Sange de Condor ,dupa terminarea licorii noastre ?!
    Las' ca va zic mai tarziu, ca sa vedeti cum am ajuns paharnic !
    Si cum am reusit sa-l vrajesc pana si pe maestrul Jurgis sa deguste doua cani .

    Urletul motoarelor de Yak "Experimental" tunat la Aerostar si la Banesti se cunoaste si te imbolnaveste, al Su-ului "Vostok" made by Kairys te rupe pe dinlauntru...iar motorasul Rotax de pe sportivul lui Alexandru te gadila in urechi si te infioara cu suieratul fluierului montat sub aripa de zici ca-i un "Stuka" in miniatura venind sa te faca praf.Zau, Alex, tare senzatie ! (Hm, de parca nu ar sti - sa va spun cum a zburat - cand facea experimente de fluierat -  cu sotioara sa cu mana afara, sa tina fluierul in diverse pozitii, pana i-a gasit unghiul corect !).
    Ei bine, de aceea vii - si sa vezi nebunii pe cer, chestii care sfideaza fizica si ratiunea si oameni deosebiti-de la zburatori, mecanicii lor, baietii de la sol si pana la fanii care fac si ei parte din cu totul alta clasa, una deosebita, a celor care iubesc muzica de calitate, cultura, fotografia...

Condorul "gadiland"motorul:"Usurel, ca acum te zbor!"
Jurgis si...Kairys

    Cand am ajuns - de noi vorbesc - la poarta curtii cu pasari metalice ,Catalin deja pornise clocotul ceaunelor si troznitul gratarului, asa ca suntele auzite impletite cu motorase turate si muzica ...nu mai stiu cine canta, ne- au ametit din start, de fapt mai mult pe Ana-Maria care s-a dus ca fermecata la pista sa o simta si sa atinga ceva pene de metal si elicii.


Claudia (Conderman) si "mamaliga de aerodrom"
Supersalata
In pregatiri
Unele dintre " rezultatele muncii"
Catalin pe "ele"


  Ca sa terminam odata cu chestiile acestea, meniul oferit de catre ...sa zicem aerodrom Banesti a fost simplu, fara pretentii si absolut suficient:
- ceafa de porc la gratar,
- pastrama de oaie la baitz (produsa de un nene vecin al Condorului)
- salata criminala de muraturi asortate,
- salata anormal de buna de varza murata (parca)
- fasole chinuita si innebunita in dita-mai ceaunul cu afumatura de porc cu tot ( desigur, ca si celelalte fiind de post)
- asezonare de mici si carnaciori a la gashca noastra,
- sange de Condor,
- suc de mere (noi l-am denumit purgativ, normal)
- COZONAC !!!!!!!!!!!

  Zau, chiar am fost impresionati de cum s-au pregatit si ce bune au iesit toate.
  In afara de micii adusi de noi, pe care Catalin nu mai facea fatza sa-i intoarca la cat avea de lucru, astfel incat dandumi-i in grija Sorin, eu cu ochii la Kairys care mai trecea in zbor din cand in cand PE LANGA noi sa batem palma la vreo 120 la ora, i-am ars cu brio ! Da tot buni au fost-asa zic cei care au mancat !
  Bine, adevarul este ca la spectacolul facut de maestru...au ramas toti cu gurile cascate ca puii in cuib, asteptandu-l parca sa le toarne el in gura mancarea pe care au uitat ca o au in maini !Nu ca ar fi fost departe de figura asta ...

  Bine, asta a fost dupa ce baietii au revenit din turul Crucii - Monument al Eroilor Din Razboiul de Reintregire a Neamului, (de pe varful Caraiman) zbor omagial programat in onoarea acelei zile, din care s-au intors cu poze....mama-mama (sa le vedeti pe "facele" lor !).
  Si normal ca si ei au venit infometati...
  Am convenit ca dupa ultima demonstratie: show-ul "Air Bandits", sa incep sa fierb vinul si sa ma ocup intens de asta, cu toata neincrederea afisata de Dan Stefanescu privind priceperea mea in ale fiertului de asemenea licori.
  Ei, las' ca m-am razbunat apoi, facandu-l sa vina constant cu cana dupa mine !
  Dar cum Condorul crede in valorile si capabilitatile ...tineretului...,m-a incredintat ca merita sa-mi implinesc visul.
  Care?
  Pai cum, acela de a deveni paharnicul oficial al Iacarilor !!!
  O s-o auziti si pe asta !

Stefanescu dupa ce l-a rugat pe Maestru sa fie cuminte macar la acest zbor.Si plecand neconvins de promisiunea smulsa

Contact si...hai pe varful Caraiman !

.......
Vrrruuummmmmmm !!!!!!!
Si pleaca !








Iar eu raman sa testez "marfa"
Eu pozez, ea filmeaza, ei zboara...ciudata gramatica .Oricum, Ana-Maria prinsa in flagrant delict !

Intr-acolo au plecat.Vedeti, unde arat eu cu mana !

    Sa nu credeti ca am avut timp sa stam degeaba cat s-a facut turul Caraimanului !
    Nu, nene, nici gand !
    Ceilalti zburatori de ce venisera, ca sa stea cuminti pe scaune si sa bea...suc de mere, apropo ca uite frate ! Nu fuse cafea pe acolo !!! Acum realizai chestia !
    Revin : credeti ca ceilalti au stat cuminti?
    Cum, cu o vreme asa frumoasa si cu atata chef de desenat pe cer?
    Fiecare cum a putut, cu o jucarie mai mare sau mai mica, mai jos ori mai sus, s-au distrat si ne-au distrat ,astfel incat sa multumim din inima partidului...iubitorilor de zbor !

Dragos si al sau Falcon minunat:"Ajutor Claudia !"
Un Falcon,un Dragos si...o Ana -Maria:inventar complet!

   















   Dupa cum stiti ori poate nu, Dragos Stoicescu este inventatorul si fabricantul celor doua avioane "Condor " si "Falcon",al doilea fiind un ultrausor conceput SI pentru acrobatii aeriene.
   La sfarsitul articolului am sa va dau un link unde veti afla foarte multe despre el si cele doua bijuterii tehnice pe care le-a construit.
   Cum Ana-Maria este efectiv indragostita de aceste frumoase aparate , nu am scapat nesolicitat...
  
Desigur,admiratoarea s-a "lipit"dragastos si de jucaria lui Adrian Pena !
Nu mai zic nimic...
Una bucata "Falcon" unicat











Care esti, frate, ca nu-mi dau seama !

Alexandru cu "fluiericiul"("Stuka"),urmand-si colegul sucevean,pe Radu






































   Hai sa punem si niste...MOTORETE ! Ca asa le-a zis Anca, sefa Departamentului Relatii Publice al Companiei Aeriene de Dat pe Cer "Iacarii Acrobati"-adica ea insasi fiind intregul departament !
   Sunt jucarii deosebit de practice si economice, care pana la un anumit nivel iti genereaza mai multa adrenalina decat daca ai sta in carlinga maestrului Jurgis ori daca ai avea un roi de albine in...pantaloni !
   Adevarul este ca, believe it or not, sunt incredibil de sigure.

Motoreta...avion....planor...Zmeu cu motor ! Asta e !
Asa fug oamenii din ea cand aterizeaza! Da domle,ce daca-i pilotul?
 la adapost

















    Mda, cam asa fuse pana se intoarsera, putzin cam solicitati penca dadura peste niste turbulente lenticulare in zona Vaii Jepilor Mici- Valea Alba, dar, desigur, multumiti de survol si vremea superba care i-a ajutat.
    V-am spus, nu ma mai intrebati de poze de acolo, mergeti la ei in pagini si o sa va creasca pipotele de ce o sa vedeti !
    Bun.
    Noi mai aveam o problema, caci trebuiau sa vina din Bucuresti si "d-na colonel" cu "tovarasul presedinte", bunii nostri prieteni de la "Inventeaza.ro" (Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret) sau "roboteii" cum le spunem de cand au facut primul campionat de fotbal robotic.
     Cand au ajuns, infometati desigur,tocmai ce se gatau din de-ale gurii, nu de alta, dar cand asisti la ceva evolutii frumoase condimentate cu o demonstratie de...SUHOI...chiar ca-ti ghioraie matzele.
     Intregindu-se gashca, inclusiv cu Albisoara, frumoasa lor catelusa care le-a mancat bradul cu globuri cu tot asta -iarna cand era mica, am putut sa ne concentram la a astepta evenimentul diafan si romantic numit "Air Bandits".
     Desigur, o sa ma intelegeti ca...la ordinul Condorului inainte sa urce in carlinga, am dat drumul la actiunea intitulata:"Vinul fiert in medicatia de aerodrom !".
     Adica l-am pus la fiert, frate !
     Sunt sigur ca nu vreti sa va povestesc ce a insemnat scurtul -caci si daca era lung, tot scurt ar fi fost - spectacol ce l-au dat cei patru pe-nserat pe sub ferestrile...padurii !
     Va zic doar ca desi au lipsit artificiile, bubuielile au fost trei si infernale, zburatorii au desenat chestii tare frumoase pe cer, cucoanele au trebuit udate cu apa , copii batuti sa nu-si ia zborul dupa Iacari, cainii...vai de noi, caci cei angajati pe viatza la  aerodrom mai stiu si mai sunt obisnuiti, dar biata Albisoara ...a paralizat de parca vazuse pe nenea Lupu in strampi.
     Oricum nu a urlat, ceea ce e bine !
     Din cate am observat, Kairys a gasit o noua metoda de propulsie economica:intri exact cand explodeaza si te aruncaaaaaa ........Vai doamne , o sa-l vedeti in filmuletzul nostru.
     Poze nu prea avem caci am filmat de am innebunit !

Faimosul motoplanor galben in amurg (pilot Catalin Porumbu)
Noi si Albisoara,degustand vin fiert.A fost singura careia nu i-a placut !
Sorry Cataline, dar ni se descarcasera camerele!





















     Am avut marea onoare de a-l intampina la avion, dupa ce s-a mai imprastiat din fumul acela infernal cu care-si marcheaza Banditii sfarsitul de spectacol, deci am avut onoarea sa-l servesc cu o cana de vin fiert pe Jurgis Kairys "la botul avionului". si chiar sa-i placa.,desi a sorbit doar doua guri !
     L-am pandit pe parcurs si am mai ciocnit, mai ales dupa ce l-am intrebat ce figuri grozave ne pregateste cand va implini 90 de ani..
    Sunt multumit, pentru ca mi-a promis ca -mi va spune in exclusivitate la acel moment.
    Ačiū (multumesc) ,maestre !
    Ei,oameni buni si am inceput productia de vin fiert !
    Sunt mandru ca am primit complimente o gramada de la Iacari (cum era si necesar de altfel,ce,doar ei sa primeasca de la mine?) astfel incat bidoanele aduse le-am sfarsit apoteotic
(desigur, servind practic pe toti doritorii fara discriminare, cu mare placere:spotter,fan,mecanic,femeie de serviciu....) .
     Zau,este ceva cand Condorul si Stefanescu spun ca este excelent preparat, iar Kairys sa ajunga sa se plimbe cu cana ta in mana mancand cozonac si sa accepte sa mai torni!
     Nashpa este ca s-a terminat si surpriza a fost cand a venit Ana-Maria dupa mine afara sa-mi spuna ca ma cauta Stefanescu cu un bidon de "Sange de Condor" ca sa continui afacerea !
     Mandru nevoie mare, manifestandu-mi totusi rezerva ca un vin asa bun ca acela sa fie fiert, am reluat procesul de productie si mi-am luat dreptul de a-i servi in continuare.
     Cand va fi si filmul gata, o sa va spun si chestii mai serioase pe care le-am discutat in acea zi cu Iacarii, dar acuma asta e, am reintrat in acea atmosfera si m-am bucurat de ea.
     A fost o atmosfera deosebit de frumoasa, toti simtindu-ne excelent din cate am observat (Albisoara saraca sigur nu), astfel incat cu greu am reusit sa spargem gashca ,sa oprim bancurile noastre,ale lor si ale celorlalti invitati si sa ne luam calabalacul sa plecam pe la casile noastre, deoarece un asemenea moment de exceptie si relaxare este rar, chiar intre prieteni.
     Peste toate,dupa placerea de a inchide sezonul cu TNT Brothers cu ceva timp mai inainte, acuma am avut satisfactia sa petrec cea mai frumoasa zi nationala din viata mea.
     Multumim Iacari, zburatori plini de fantezie, ne-ati dovedit inca odata ca sunteti acei zei ai nostri incantator de umani si prietenosi !
     Asteptam sa ne mai vedem la vorbe,povesti si zboruri, dar si in afara curtilor cu zburatoare.
     La multi ani !

- nemotoujours -

Varianta Anei-Maria impreuna cu filmul sau al evenimentului este AICI

Mai jos aveti avanpremiera filmului, si sub el link-ul cu povestea "Condorului" si "Falconului" construite de Dragos




    
    



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu