11 decembrie 2013

353.I.S.U.Prahova: COMUNICAT DE PRESĂ ,11.12.2013



INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ                                  SUNT ATASATE SI BULETINELE                                                                                                                                                                      INFORMATIVE NR.:               
       INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ                                                                                   64 DIN 09.11.
         Şerban Cantacuzino”  AL JUDEŢULUI PRAHOVA                                                                                       65 DIN 10.11
                                                                                                                                                                                             66 DIN 11.11

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 11.12.2013, în jurul orei 13:16, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Prahova a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 despre producerea unei explozii urmată de incendiu, la o fabrica de cafetiere din comuna Dumbrăveşti, sat Plopeni Sat.
DA PAGINA !




COMUNICAT DE PRESĂ




Astăzi, 11.12.2013, în jurul orei 13:16, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  Prahova a fost anunţat prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 despre producerea unei explozii urmată de incendiu, la o fabrica de cafetiere din comuna Dumbrăveşti, sat Plopeni Sat.
La faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 4 ambulanţe SMURD. La sosirea la locul evenimentului echipajele de pompieri au constatat că explozia a avut loc într-o hală de producţie cu o suprafaţă de aproximativ 600 mp.
În urma exploziei au rezultat 16 victime dintre care 7 au fost transportate de către ambulanţele SMURD şi SAJ Prahova la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, 4 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Ploieşti cu maşini personale, 3 victime au fost transportate la Spitalul Orăşenesc Plopeni, iar 2 victime au refuzat transportul la spital.
 Incendiul a fost lichidat în jurul orei 13:45.
Cauza exploziei nu a fost stabilită, urmează să se constituie o comisie care va preciza cu exactitate cauza, precum şi circumstanţele producerii evenimentului.
 .......................................................................................................................




Nr. 64
Ploieşti, 09.12.2013

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate pentru gestionarea următoarelor evenimente:
*      06.12.2013, ora 20:30 – incendiu anexe gospodăreşti
            În comuna Tătaru, sat Siliştea, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar, C. Stana.
            Au ars: magazia construită din PFL cu învelitoare tablă şi astereală lemn şi un grup sanitar pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 50.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 1.000 lei.
            Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.


*      07.12.2013, ora 12:29 – incendiu autoturism
            În municipiul Ploieşti, strada G-ral Vasile Milea,  echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, proprietar, T. Dumitru.
            A ars izolaţia din plastic de pe conductorii electrici.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 100 lei.
            Cauza probabilă: scurtcircuit electric – conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

*      07.12.2013, ora 13:43 – incendiu vegetaţie uscată
            În localitatea Mizil, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată în proprietatea Consiliului Local.
            A ars vegetaţia pe o suprafaţă de aproximativ 350  mp.
            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii deschise.

*      08.12.2013, ora 19:49 – incendiu hală păsări
            În comuna Ciorani, sat Cioranii de Sus,  echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de păsări.
            Au ars aproximativ 3 tone paie, s-a degradat instalaţia electrică aferentă hrănirii păsărilor, au ars cca 2000 de pui de o zi şi au fost intoxicaţi cu gaze toxice aproximativ 50% din totalul păsărilor (36100 buc.) .
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 528.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 66.000 lei.

            Cauza probabilă: efectul termic al curentului electric – mijloc de încălzire  tehnologică  nesupravegheat ori supraîncălzit.

*      09.12.2013, ora 00:31 – incendiu furaje
            În comuna Dumbrava, sat Dumbrava, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale  de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de furaje, proprietar, A. Luiza.
            Au ars: aproximativ 6 tone coceni, 5 tone lucernă şi 200 kg paie grâu.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
            Cauza probabilă: flacără.


*   Echipajele SMURD au intervenit în 72 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.


                                                                      
                                                                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

 


....................................................................................................................................





Nr. 65
Ploieşti, 10.12.2013

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate pentru gestionarea următoarelor evenimente:
*      09.12.2013, ora 11:26 – incendiu imobile
            În comuna Târgşorul Vechi, sat Strejnic, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la două imobile.
            Au fost afectate două  locuinţe şi anexe gospodăreşti la numiţii: O. Lucian (acoperişul din lemn de pe două corpuri de casă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp) şi L. Mihai (acoperişul unui garaj pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp precum şi 10 mp la acoperişul casei de locuit).
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 80.000 lei.
            Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile.

*                  09.12.2013, ora 15:55 – asanare muniţie
            În municipiul Câmpina, strada Pictor Nicolae Grigorescu, echipajele de pompieri au intervenit cu autospeciala  pirotehnică pentru a cerceta, identifica, ridica, transporta şi depozita patru cartuşe de infanterie calibru 7 mm. Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă.



*   Echipajele SMURD au intervenit în 20 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.


                                                                      
                                                                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Publice


  ................................................................................................................................................................................


Nr. 66
Ploieşti, 11.12.2013

BULETIN INFORMATIV

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate pentru gestionarea următoarelor evenimente:
*      10.12.2013, ora 20:21 – incendiu casă particulară
            În comuna Colceag, sat Parepa, echipajele de pompieri au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar, I. Daniel.
            Au fost afectate: casa de locuit în proporţie de 75 mp, două anexe, respectiv garajul pe o suprafaţă de aproximativ 18 mp construit din bolţari, astereală lemn si învelitoare tablă şi o magazie pe o suprafaţă de cca 15 mp construită din cărămidă cu astereală lemn şi învelitoare din ţiglă, 1,5 tone cărbune de foc, 3 tone lemn de foc, un generator şi documente personale.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 30.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 50.000 lei.
            Cauza probabilă: efect termic – mijloc de încălzire locală nesupravegheat ori supraîncălzit.

*      10.12.2013, ora 23:32 – incendiu casă particulară
            În comuna Brazi, sat Negoieşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar, G. Marin.
            Au ars: acoperişul locuinţei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp şi obiecte de uz casnic.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 80.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
            Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile.
.
*      11.12.2013, ora 01:28 – incendiu anexă gospodărească
            În comuna Cărbuneşti, sat Cărbuneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie), proprietar, M. Marcel.
            A ars magazia construită din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 12 mp.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 20.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 3.000 lei.
            Cauza probabilă: jar sau scântei –jar căzut din sistemele de încălzit.
.
*      10.12.2013, ora 04:09 – incendiu casă particulară
            În comuna Apostolache,  echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar, V. Pamfil.

            Au ars: casa de locuit construită din paiantă şi pământ cu acoperiş din lemn şi învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, bunuri de uz casnic, anexe gospodăreşti pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi 2 tone lemn de foc.
Din nefericire, proprietarul locuinţei a fost găsit decedat cu arsuri pe toată suprafaţă corpului, căzut în holul locuinţei.
Echipajul ambulanţei SMURD a inervenit pentru acordarea primului ajutor medical calificat, soţiei proprietarului care suferise un atac de panic, aceasta a refuzat transportul la spital.
            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 100.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 50.000 lei.
            Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum amplasat ori neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile.



*   Echipajele SMURD au intervenit în 22 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.


                                                                      
                                                                                              Compartimentul Informare şi Relaţii Public


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu