13 decembrie 2013

356.“Aurul și argintul antic al României”.-expozitie la Muzeul National de Istorie

Podoabe dintr-un inventar funerar de la Tomis-Constanța
Perioadă romană, secolul al III-lea p.Chr.
Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa
Expoziția permanentă a Tezaurului Istoric din cadrul  Muzeului Național de Istorie a României (MNIR) va fi închisă în perioada 11-18 decembrie 2013. Această situație temporară este impusă de desfășurarea lucrărilor de amenajare a expoziției-eveniment “Aurul și argintul antic al României”. În intervalul de timp menționat, vizitarea colecției “Lapidarium – Copia Columnei lui Traian” și a expozițiilor temporare ale MNIR va fi gratuită.
În data de 19 decembrie 2013, muzeul va fi închis în întregime până la ora 18.00, când va avea loc vernisajul expoziţiei Aurul și argintul antic al României”.
DA PAGINA !

 

Aurul și argintul antic al României” reunește peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României. Structura expoziţiei ilustrează, prin aceste obiecte de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică, o perioadă de peste șase milenii, cuprinsă între Neo-Eneolitic şi Antichitatea Târzie (mileniul al V-lea a.Ch. – secolul al VII-lea p.Ch.).
La această inițiativă expozițională a MNIR s-au alăturat 31 de muzee din țară, fiecare dintre piesele ce urmează a fi expuse având o semnificație și o istorie proprie. Unele dintre obiectele incluse în tematica acestei manifestări se află în expoziţia Tezaur Istoric a MNIR şi, prin urmare, pot fi văzute doar la Bucureşti, altele sunt expuse în diferitele muzee de istorie şi arheologie din ţară, în timp ce o parte dintre acestea nu au mai fost prezentate publicului în trecut.
Expoziția temporară va fi deschisă la MNIR în perioada decembrie 2013 – martie 2014, iar apoi va fi itinerată prin cel puțin 12 orașe din România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu