12 februarie 2014

407.Opera de arta zburatoare : ARCA space (Romania) inchide cercul si da lovitura ! Gama de avioane-drona intra in productie

  Ieri colegii de la "Romania Military" au publicat o informatie tradusa de pe varianta in engleza a site-ului "ARCA", unde mica si isteata organizatie spatiala independenta cu sediul la Ramnicu-Valcea prezenta succint realizarea unui avion fara pilot, de anvergura mare - 16m!- cu plafon de zbor stratosferic-18.000 de metri.
  Astazi, odata cu primirea comunicatului oficial, le completam informatia.
  Cu acest produs ultramodern ,de inalta tehnologie-motoare electrice alimentate suplimentar de panouri fotovoltaice - ARCA isi completeaza gama de echipamente necesare pentru atingerea scopurilor sale - lansarea umana suborbitala,orbitala, sateliti si...LUNA!
  Avionul acesta este capul unei serii de "zburatoare" ce vor asigura independenta si controlul ferm al activitatii organizatiei despre care vorbim dar in mod sigur, fiind oferite si pe piata libera, vor aduce suplimentul de fonduri necesar pentru atingerea mai rapida si mai usoara a celorlaLtor scopuri spatiale din proiecte existente sau viitoare.
DA PAGINA!



  "Robotul"zburator face parte din categoria dronelor de mare anvergura si inaltime, ce poate asigura ca suprafata de acoperire o zona deosebit de mare, mai ales cand este vorba de
telemetrie,transmisuni,goniometrie,sau pur si simplu supraveghere cu senzori diversi, dar tot vorbind de senzori, poate asigura si functia de statie meteo aeriana.


  Desigur, destinatiile sale pot fi multe,important este ca acest produs plaseaza Romania dincolo de "jucariile"zburatoare deja clasuce pe care aproape oricine le poate fabrica si zbura, ARCA intrand astfel in clubul restrans de dezvoltatori de adevarati roboti aerieni de inalta performanta si utilitate.
  Pe langa acestea, se pare ca astfel au realizat si cel mai frumos avion de acest gen, fiind o adevarata opera de arta zburatoare.
 
  Dar haideti sa cititi comunicatul oficial:


  Aeronava are numele Air Strato și face parte dintr-o familie mai mare de aparate automate, care vor îndeplini misiuni variate pentru ARCA și partenerii săi. Primul prototip este finalizat și este gata pentru teste.

Air Strato este versiunea cea mai mare, având o anvergură de 16m și este destinată zborului stratosferic la o altitudine de 18 km.

Aeronava este propulsată cu motoare electrice și are o autonomie de 7 ore, folosind numai bateriile interne și de trei zile cu panouri solare. Poate transporta o sarcină de 30 kg la altitudinea menționată, echipamentul variind în funcție de misiune. Echipamentul poate fi înlocuit cu containere suplimentare de baterii pentru misiuni având o durată mai mare.


Prototipul 2 este în construcție și are tren de aterizare escamotabil și avionică îmbunătățită.

A doua versiune a lui Air Strato are o anvergură mai mică, un plafon de zbor redus, dar o viteză și sarcină utilă mai mari.   

”Activitățile noastre, dar și ale partenerilor, necesită zboruri stratosferice, iar baloanele solare și cu heliu pe care le-am folosit până în prezent, deși pot zbura mai sus cu sarcini utile mai mari, sunt mai costisitoare și dependente de condițiile meteo și zonele de siguranță aeriană alocată. Air Strato poate prelua multe misiuni, mult mai ieftin. Va ușura activitatea noastră aerospațială, dar ne va și extinde foarte mult capabilitățile.” – Dumitru Popescu, Președinte ARCA

După încheierea cu succes a testelor, ARCA va oferi și o versiune comercială. Aceasta va fi va fi disponibilă în România doar pentru mediul privat



MULTE FELICITARI VISATORILOR CE-SI PUN IN PRACTICA VISELE! 
TOT MAI SUS,ARCA !

VOM REVENI CU DETALII TEHNICE.!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu