05 martie 2014

443.200.000 de euro pentru românii care vor să demonstreze că se poate la o nouă ediție ȚARA LUI ANDREI

Petrom acordă finanțări de 200.000 de euro românilor care vor să rezolve problemele comunităților. Până pe 16 aprilie, românii cu inițiativă își vor putea înscrie proiectele în  competiția „Idei din Țara lui Andrei”. 

În competiţie se pot înscrie persoane fizice, organizații nonguvernamentale, instituții publice și de învățământ. În 2014, Petrom alocă peste 2,5 milioane Euro pentru educația și dezvoltarea comunităților din România.

idei in tara lui andrei 2014

În cadrul ediției din 2014 a competiției „Idei din Țara lui Andrei”, compania Petrom oferă finanțări în valoare totală de 200.000 euro pentru proiectele care rezolvă probleme de mediu, educație sau care contribuie la dezvoltarea comunităților din România.

Românii din toată țara sunt așteptați să înscrie ideile lor pe www.taraluiandrei.ro. În competiţia prin care Petrom încurajează inițiativele sustenabile se pot înscrie atât persoanele fizice, cât și  organizaţiile neguvernamentale, instituţiile publice şi de învăţământ din orice localitate din  România.
În acest an, perioada de înscriere în competiție este 24 februarie – 16 aprilie. Votul public va  avea loc între 22 aprilie și 15 mai și va conta în proporție de 40% în clasamentul final. Jurizarea  va avea o pondere de 60%.
„Idei din Țara lui Andrei e printre cele mai prietenoase competiții pentru comunități care au idei  dar nu au surse de finanțare potrivite. E foarte greu pentru un grup de oameni cu inițiativă, de  aceea multe idei se pierd, pentru că pare că nu se poate. Comunitatea din Spanțov și partenerii noștri locali de la Asociația Împreună pentru Viitor au dovedit deja că «nu se poate» e doar un  fel de «va fi greu». «Idei din Țara lui Andrei» ne-a încurajat să luptăm pentru a ne transforma proiectul în realitate și ne sprijină pentru a demonstra că se poate” – Irina Pop, Fundația PACT,  inițiatoarea proiectului Meșterii din Spanțov, câștigător al unei finanțări de 15.000 de euro în cadrul competiției din 2013.

DA PAGINA !



„Idei din Țara lui Andrei” continuă tradiția competiției „Orașul tău”, începută în 2009. În cei 4  ani de activitate, competitia a contribuit prin finanțări de peste 500.000 de euro la dezvoltarea  comunităților din România.
Aproximativ 1.000 de români și-au înscris în competiție ideile  pentru dezvoltarea comunităților din România, iar 89 dintre acestea au devenit realitate cu finanțare din partea Petrom. Mai multe informatii despre competiție și despre proiectele câștigătoare din edițiile anterioare găsești pe www.taraluiandrei.ro.
Despre Țara lui Andrei
Țara lui Andrei susține proiecte inspirând comunitățile din România să intre în acțiune și să-și schimbe viața în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educație non-formală și cultivarea spiritului civic. Valorile Țarii lui Andrei sunt spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educația (non-formală) și inovația.
Țara lui Andrei este o mare comunitate orientată către soluții, o comunitate a celor care nu se dau înapoi de la a lupta pentru a-și transforma inițiativele în realitate. Cetățenii Țării lui Andrei sunt oamenii cu spirit de lider, orientați către soluții.
Sustenabilitatea pentru Petrom
Din 2007, Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. Compania a alocat
peste 30 de milioane de Euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului,
educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. Ţara lui Andrei este principala noastră platformă de investiţie în comunitate prin care ne propunem să generăm valoare economică şi socială prin finanţări şi transfer de expertiză în vederea susţineri  iniţiativelor antreprenoriale. Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită  reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. Începând cu anul 2013, Petrom raportează respectând direcţiile Global Reporting Initiative în cadrul raportului anual de sustenabilitate.
Din 2012, Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Obiectivul este de a dezvolta relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi Petrom prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, siguranţa resurselor de energie pentru viitor, educaţie locală şi soluţii de dezvoltare pe OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie,  Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din sud-estul Europei în urma  unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de peste 8,8 miliarde euro în ultimii opt ani.  La sfârşitul anului 2012, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 775  milioane de barili echivalent petrol (750 milioane barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii, operate sub două branduri,  Petrom şi OMV. Activitatea de comercializare produse petroliere în România se desfăşoară prin intermediul OMV Petrom Marketing, care este deţinută în totalitate de OMV Petrom. Pentru dezvoltarea sa sustenabilă, OMV Petrom a extins lanţul valoric al gazelor prin abordarea pieţei de electricitate. În acest context, OMV Petrom operează centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi parcul eolian Dorobanţu, cu o  capacitate de 45 MW.  În anul 2012 cifra de afaceri a Grupului a fost de 5.891 milioane euro, iar EBIT (Profit Înainte de Dobânzi şi Impozite) a  fost de 1.270 milioane euro.
OMV, cea mai mare companie industrială publică din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. În Explorare şi  Producţie, OMV activează în două ţări de bază, România şi Austria, şi deţine un portofoliu internaţional echilibrat. În Gaze şi Energie, OMV a vândut aproximativ 437 TWh gaze în 2012. În Rafinare şi Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 22 milioane tone și deținea la finalul anului 2012 aproximativ 4.400 staţii de distribuţie în 13 ţări, inclusiv Turcia.  Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 18,99% şi 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
Informaţii suplimentare
Website: www.petrom.com și www.taraluiandrei.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu