20 martie 2014

462.București: Program special dedicat Anului Brâncoveanu la Muzeul Naţional de Artă al României

Muzeul Naţional de Artă al României anunţă lansarea programului Brâncoveanu@MNaR, derulat pe tot parcursul anului 2014 în Galeria de Artă Veche Românească, unde este expusă cea mai reprezentativă, diversă şi bogată colecţie de obiecte de patrimoniu provenind din ansamblurile monumentale ctitorite de Constantin Brâncoveanu.
Luni, 24 martie 2014, de la ora 17.30, publicul este invitat în Lapidariul amenajat la Muzeul Colecţiilor de Artă, acolo unde este expus un bogat tezaur de sculptură brâncovenească. Doi dintre curatorii Galeriei de Artă Veche Românească – Emanuela Cernea şi Lucreţia Pătrăşcanu – vor prezenta monumentele brâncoveneşti evocate în acest spaţiu expoziţional, din perspectiva „martiriului” suferit de fiecare dintre acestea. Prin repovestirea istoriei dramatice a obiectelor de patrimoniu expuse vom încerca să rememorăm drama familiei Brâncoveanu, care începea în ziua de 24 martie 1714, prin ordinul de mazilire comunicat la curtea voievodului din Bucureşti.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere la programari@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19.

DA PAGINA !

 
Aceasta este prima dintr-o serie de întâlniri cu publicul, organizate pe parcursul întregului an, care aduc în atenţia participanţilor diferite aspecte culturale şi artistice ale epocii brâncoveneşti, reinterpretate din perspectivă contemporană.
Începând cu luna mai, în cadrul Galeriei de Artă Veche Românească vizitatorii vor putea urma un traseu special conceput de către curatori, de-a lungul celor zece săli de expunere. Lucrările selectate, marcate vizual, oferă informaţii ce propun o recontextualizare a artei brâncoveneşti în cadrul mult mai larg al culturii medievale din Ţările Române.
Tema: Martiriul lui Constantin Brâncoveanu
Data: luni, 24 martie 2014, orele 17.30
Locul: Lapidariu, Muzeul Colecţiilor de Artă, corp A (Calea Victoriei nr. 111)
Participare pe bază de înscriere la programari@art.museum.ro sau la 021.314.81.19
Muzeul Colectiilor de Arta
Maria Sfrijan
Sectia Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale si Marketing
Muzeul National de Arta al Romaniei
Calea Victoriei 49-53, sector 1, Bucuresti
tel. 021.314.81.19 sau 021.313.30.30, int. 923
www.mnar.arts.ro
www.facebook.com/National.Museum.Art.of.Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu