23 mai 2014

549.Decorarea Pavilionului Navei-Scoala Mircea

  In semn de inalta apreciere a rezultatelor de exceptie obtinute de-a lungul timpului de echipajul Navei-Scoala Mircea, simbol al tradiþiilor marinaresti si ambasador de elita al Romaniei, al Fortelor Navale Romane si al Academiei Navale “Mircea cel Batran”,  sambata, 24 mai, ora 13.00,va avea loc ceremonia de decorare a pavilionului navei cu Ordinul „Virtutea Maritima”, in grad de Ofiter, cu insemn de pace.
   Nava a participat la Black Sea Tall Ships Regatta 2014, organizata in premiera in Marea Neagra, alaturi de alte 17 veliere din noua tari.
                              ***
   Construit in perioada 1938-1939 la Santierul Naval "Blohm & Voss" din Hamburg, Germania, MIRCEA este cea de-a patra nava din seria de cinci de acelasi tip,  fiind sora cu "Eagle" (ex. Horst Wessel) - SUA, "Gorch Fock
I" (ex. Tovarisch, ex. Gorch Foch - nava muzeu) - Germania, "Gorch Fock II" - Germania, "Sagres" (ex. Albert Leo Schlageter) - Portugalia.
   Nava-scoala MIRCEA este un velier clasa A tip bark , cu trei arbori,inalta de 44 de metri, cu 23 de vele ce insumeaza o suprafata velica totala de 1.750 m2.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu