26 mai 2014

552.Fotbal cu robozti...Si s-a mai si castigat ! - fotoreportaj


Bunic, nepot si..tatal acasa, dar fost student tot aici !"HAI ROBOTII !!!"
   Ei na, cine a castigat ???
   Pai, in primul rand cei care au jucat, pentru ca au invatat o gramada de chestii: de la cum se prajeste un acumulator si cum se monteaza o placutza Arduino si pana la "ce naiba e ala C++???" ca asa auzi la inceputul acestui gen de campionat, nu de alta, dar multi vin din curiozitate si dupa doua luni de munca asidua cu ei ca sa-i inveti de toate si pentru toti, te trezesti ca atunci cand incep meciurile nu mai ai loc de specialisti!
   E, nu-i chiar asa ,dar cam asa !
 .
   Apoi au castigat pe ruptelea parintii lor,ca i-au vazut foarte preocupati de ceva care pare ca are legatura cu ceea ce stiu ei dar parca nu e chiar Cupa Campionilor, dar nu conteaza, ca "Uite nevasta, vezi, nu degeaba-l trimitem noi la facultate si ne spetim ca sa-l tinem acolo!" Asta da un castig , atunci cand vezi ca odrasla se preocupa si ca mai si realizeaza ceva !
   Plus profesorii lor,liceele  si Universitatea Politehnica !
   De ce ? Pai pentru ca astfel fac practica, pentru ca ai lor studenti  si elevi exerseaza si prin aceasta "joaca" de fapt foarte serioasa se motiveaza mai mult sa invete si sa mearga mai departe.
   Si...Da ! Sponsorii, care nu doar ca-si fac o reclama direct la publicul cel mai dinamic si pornit pe achizitii de tehnologie, dar...este si cel care maine le va fi colaborator!

   Dar hai sa va zic adevarul adevarat: cei mai castigati sunt organizatorii, cei care au adus acest "sport" printre noi si l-au transformat intr-un concept de "training" si de "coaching", cei care au imbinat scoala cu joaca serioasa, cei care-si vad roadele muncii de trei ani si doua campionate: tineri care castiga cunostinte si experienta prin munca echipei de la inventeaza.ro (Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret) !
   Da, munca "Roboteilor" (cum i-am pomenit pe entuziastii de la inventeaza.ro) s-a vazut de data asta din plin !!!
DATI PAGINA SA VA MAI ZIC CE A FOST PE ACOLO!


Asa au vrut "Prapadul" si..asa a fost.Dar si pentru ei
"Ce faci domne, ti-ai iesit din mana?""Nu inteleg !!!"
Biata mingie, a inghetat de frica !"Start joc!"
  I-au "dascalit" doua luni si au avut de sortat din 300 de doritori,pana au ajuns la 70 de "scolari"in ale fotbalului robotic , munca nu gluma, dar faptul ca semifinala si finala au avut faze si meciuri socant de pline de actiune, cu urmariri de mingie si "suturi" magistrale, astfel incat nu am mai vazut roboti nauci sa alerge dupa fantome ci chiar sa foloseasca strategii si scheme de lupta, arata clar o evolutie incredibila si o munca depusa cu multa daruire si metoda !
.
  Bravo organizatorii, bravo inventeaza.ro !
  In semifinala, cand incepuse trierea cea mai dura, cand chiar aveai ce privi ca realizari in teren si efectiv iti  parea rau cand vedeai cum se imputineaza echipele, le-am spus la mai multi competitori: "Las-o incolo de tristete, acum 2 luni nici nu credeati ca ajungeti aici !Hai, la anul !Oricum ati castigat ,nu?"
.
  Va dati seama ca acum, ramanand doar patru, intre care o echipa de liceeni dintr-a 10-a carora doar echipa inventeaza le-a dat sanse (desigur, avand fler si vazandu-i ce ambitiosi si isteti sunt) , a fost mult mai trist sa vezi echipele cum pierd pe rand, chiar daca exact "ca la case mari" s-a tinut si o finala mica, in schimb meciurile au fost fulminante, cu momente in care efectiv s-a scandat si s-a topait din plin, exploziile de entuziasm venind dupa clipe "de cosmar" cand toti aveam sufletul la gura.
.
  Da, poate nu credeti, dar adrenalina a fost in floare.
  Locurile?
  Simplu:
 
Clasamentul final:

- locul I: 420 Hex
- locul II: Prapadul.(cei mai aclamati)
- locul III: Calculated (liceenii)
- locul IV: Fireless 2.0
  
  Pana la urma s-au dovedit ceva lucruri:

1- acest campionat asa cum este conceput de catre organizatori (www.inventeaza.ro) este un mijloc educativ de exceptie,
2- tineretul nostru care nu are stare, rabdare si nu este interesat de nimic, daca stii cum sa ti-l apropii si sa-i dai ce-i trebuie il castigi total si realizezi foarte multe cu el ,
3- sponsorii vor si pot si au foarte mult de castigat de la o asemenea manifestare.

  Si nu doar atata! 
"Ne-o luam pe coaja!"(Calculated)

"Ce faci?""Pai ma gandesc cum sa invat robotii sa faca si altceva !"
"Ce ne-am luat-o frate !!!"
 




























"E,la anul!""Da, dar ati jucat foarte frumos!""Pai, ce folos?""Cum ce folos?Nu este totul sa bagi mingea in poarta."
  Ideea este ca la Calculated au fost doua autogoluri magistrale, iar eu de la primul le-am recomandat sa dea afara acel robot ca sigur a vandut meciul si nu m-au ascultat !
.
  Si asa  s-a comis si al doilea autogol !!!
.
  Ce sa fac, data viitoare sa aiba grija cu din-astia care vand meciurile !
 
Si totusi, au ajuns pe podium !
Desigur si ei.
  In concluzie, tot efortul depus pentru organizarea unei asemenea manifestari pe parcursul a doua luni a meritat din plin, rezultatele vazandu-se clar si o spun si ca prieten, si ca parinte, educator sau fan roboti de orice fel:
 Toti si-au facut treaba excelent sub o coordonare de exceptie !
 Bravo si sa ne vedem la anul!

Si goluri sa fie gramada !


*nemotoujours*


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu