28 mai 2014

554.MARINARII MILITARI ISI COMEMOREAZA EROII LA MANASTIREA COZIA

Statul Major al Fortelor Navale Romane
28 mai 2014
Comunicat de presa nr. 39

    Militarii din Fortele Navale  organizeaza joi, 29 mai, cu prilejul Zilei Eroilor, un ceremonial militar si religios in memoria contraamiralului Horia Macellariu, care isi doarme somnul de veci alaturi de domnitorul Mircea cel Batran, la Manastirea Cozia.
    Contraamiralul Horia Macellariu a luptat in cel De-al Doilea Rãzboi Mondial, fiind unul dintre comandantii distrugatorului "Regina Maria", activitate pentru care a fost decorat cu Ordinul Coroana Romaniei si
Crucea de Cavaler al Crucii de Fier.
    Garda de onoare va fi alcãtuita din studentii Academiei Navale "Mircea cel Batran", prestigioasa institutie de invatamant de marina care poarta numele domnitorului Tarii Romanesti,"...pana la Marea cea Mare".
    La Monumentul Eroilor din cimitirul manastirii vor fi depuse coroane de flori din partea Statului Major al Fortelor Navale si a Clubului Amiralilor.
    Tot joi, 29 mai, marinarii militari participa la ceremonii militare si religioase pentru cinstirea memoriei eroilor, in garnizoanele Constanta, Mangalia, Babadag si Tulcea, astfel:


DATI PAGINA !

CONSTANTA
          Ora 13.00 - Monumentul Eroilor Romani cazuti in cel De-al Doilea
Razboi Mondial; Ora 13.40 - Grupul Funerar al Eroilor Revolutiei
din Decembrie 1989 - Cimitirul Central.

MANGALIA
        Ora 12.00 - la Complexul Monumental din Piata Republicii.

BABADAG
        Ora 12.00 - la Monumentul Eroilor.

TULCEA
        Ora 10.00 - în Piata Tricolorului.

    La ceremonii vor lua parte reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai autoritatilor publice locale, Bisericii Ortodoxe Romane, Ligii Navale Romane, veterani de razboi, ofiteri in rezerva si in retragere.
    De asemenea, la cercurile militare din Constanta, Mangalia, Tulcea si la Muzeul Marinei Romane sunt organizate activitati culturale dedicate acestei zile.


Compartimentul informare si relatii publice
Statul Major al Fortelor Navale
Bucuresti
Telefon: 021.319.60.52
Fax: 021.319.40.19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu