22 iunie 2014

571.Lupte,traditii si istorie: o batalie pe viata si pe moarte in ...curtea Muzeului Militar National !-film si fotoreportaj

  Da,avem si film ! 

  Am cam intarziat cu prezentarea acestui eveniment deosebit de bogat si frumos, la care pe langa exponate si "luptatori" din primul razboi mondial istoria a fost la ea acasa si cei multi doritori de a o cunoaste care au venit acolo efectiv s-au distrat invatand de la cei care au avut standuri - asociatii care se ocupa de prezentarea traditiilor militare - ascultandu-le prezentarile si admirandu-le demonstratiile de lupte cu sabii, arcuri si armament mult mai modern.

  Hai sa dati pagina si sa va minunati !

   Poate stiti ,dar mai sigur nu, ca in Romania sunt mai multe asociatii de entuziasti care pe banii lor isi fac uniforme si costume de epoca si pe langa prezentarea acestora mai si reconstituie scene de lupta cat mai veridice, scene inca de la daci, trecand prin istoria tzarii noastre si ajungand la cel de-al doilea razboi mondial.
.
1
   Fiecare asociatie si-a prezentat si motivat costumele, reconstituite pana la cel mai mic amanunt, inclusiv armele pe care le folosesc, de la replici pana la cele reale.
   Unele dintre acestea (asociatiile) au mers pana la a se instrui militar ca in perioada pe care o prezinta, conform regulamentelor perioadei reconstituite - vezi Asociatia "Traditia Militara" ai carei membri au o tinuta si o manifestare perfect regulamentare, impresionand prin rigurozitate si pregatire !





   Desigur, au fost prezenti si cercetasi, care au pregatit pentru copii un loc in care-in mic- acestia s-au putut catara ori ridica un cort, sa vada cam ce inseamna cercetasii si cu ce se mananca cercetasia.




.


Micii combatanti
    Si, iarasi desigur, a fost prezenta si fasolea cazona-de cazan - care a fost apreciata pe masura !
   Oricum, organizarea nu a lasat de dorit ci dimpotriva, a fost excelenta si nu am auzit pe nimeni ca s-ar fi plans...
   Iar noua...ne-a placut la toti aceasta mica baie de istorie pe viu.
   Ceea ce personal m-a incantat enorm a fost faptul ca in sfarsit exponatele din curtea muzeului, de o valoare deosebita, au intrat intr-un program amplu de restaurare, cu toate fondurile anemice primite, dovedind faptul ca interesul conducerii muzeului, al angajatilor acestuia si ...nu numai, nu s-a pierdut si lupta pentru aceasta activitate deosebit de grea - restaurarea lor - se duce in continuare.
  Haideti sa vedem si un film scurt, dupa pozne, cu ce s-a petrecut pe acolo, adica prezentari si...o batalie  "feroce" dusa (cu foarte mare grija !) printre exponatele din curte !
.
  Au avut standuri si Muzeul Pompierilor, Muzeul Jandarmeriei, Muzeul Politiei, Muzeul Politiei de frontiera, inclusiv "Cultul Eroilor".
  La standul Muzeului Militar s-au prezentat piese istorice restaurate cu multa migala de colectivul acestuia, chiar si piese gasite pe campurile de lupta ale anilor 1916-1918.

O eleganta...sotie de militar a vremii
Remarcati costumele










O frumoasa restaurare a unei motociclete ...mai noi
cucerita glorios de catre micii vizitatori !







O nelamurire: a ramas printre exponate sau a plecat ?


















.


Si acum dragii nostri,
 LA FILM!

DA CLICK AICI ! 

* nemotoujours *


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu