24 august 2014

627."Ziua veche" si jurnalismul de doi bani ! - informatia transmisa prost in loc sa faca reclama, poate distruge !

   Hai sa vedeti cum poate sa-si bata joc un "jurnal" de cititori si chiar de cei despre care scrie:

   in data de 19.08 a.c. un oarecare C.P. a facut un articolas din informatii de prin februarie, informatiile fiind din comunicate si articole cu privire la drona prototip a asociatiei "ARCA" (cautati la capitolul "ARCA" din acest site - "Suntem Romania!"- si le gasiti pe toate, primite direct de la ARCA si prelucrate de noi), practic "improspatand" informatia de parca ar fi un reportaj facut de enigmaticul"C.P." in persoana acuma, de curand, chiar daca un comunicat a fost publicat - culmea!- de "Ziua Veche" in februarie, cand a fost diseminat de catre ARCA, dar vezi doamne, hai sa mai scrie si ei "Noutati", nu?

   Toate ca toate , dar in "prospatura" publicata apare o inadvertenta groaznica, ce a pus probleme mari cititorilor avizati, iar celor neavizati le-a dat o informatie primordiala gresita total, acestia comentand pe marginea ei si chiar ajungand sa se ia peste picior prosteste.
HA SA VEDETI:

AICI AVETI O PARTE DIN ARTICOLUL DE LA "ZIUA VECHE":

Cum arată primul avion electric românesc, produs la Vâlcea

Scris de :     2014-08-19 16:27 O mică echipă de cercetători cantonată în Păușești-Măglași, la nici zece kilometri distanță de Râmnicu-Vâlcea, pregătește lansarea primului avion electric românesc. Opera inginerilor de la Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), acesta se numește Air Strato și este un aparat automat, propulsat electric.

Cum arată primul avion electric românesc, produs la Vâlcea stiinta rss 1asig
Air Strato (!!!), primul supersonic românesc.
.
Air Strato poate atinge altitudini de până la 18 km și are o autonomie de zbor de șapte ore cu baterii interne și trei zile folosind panouri solare. Poate transporta o sarcină variabilă de peste 30 kg, constând în echipamente de supraveghere și instrumente științifice.
(...)
 Citatul este partial.
La data publicarii prezentului articol (24.08.,0ra 15.23), in subsolul paginii din "Ziua veche" NU MAI SUNT AFISATE COMENTARIILE ANTERIOARE !:

Ati sesizat prostia?
Se vorbeste de Air Strato si se pune fotografia altui proiect ARCA, al supersonicului IAR 111 Excelsior, care este inca in faza de constructie !! Si mai si scriu:" Air Strato , primul supersonic românesc." !!!

Adevaratul Air Strato !
  Ei bine, a iesit ceva mistocareala pe tema aceasta si pana si George GMT de RoMilitary a comentat indreptandu-i catre adevar, pt ca cititorii deja dezinformati se "luau de par"!

   Desigur, ofensat de faptul ca prostia a fost preluata si de alte site-uri, lenese, care nici macar nu au verificat informatia, am comentat si eu si am dat link-urile articolelor despre ARCA si Air strato desigur, de aici din revista noastra, dar...astazi deschizand pagina din "Ziua Veche"...NU AM MAI GASIT NICI UNUL DINTRE COMENTARIILE DE IERI, ABSOLUT NICIUNUL !
  Sa nu credeti ca se injura cineva acolo, sau vb urat!
Nicigand, efectiv erau poante si glume la adresa greselii, dar soft rau, adica de pension,zau !
  Doar ca redactia publicatiei a rezolvat problema: a lasat tampenia si a sters comentariile !!!
  Ce ziceti frati-fartati???
  Super-jurnalism si drept la comentarii, nu?
  Dupa ce faci o gogomanie de doi bani cu un articol "revitalizator" , continui tampenia si stergi comentariile!!!

  Noi, "Suntem Romania!" sustinem de mult munca celor de la ARCA space, eu personal, nemotoujours cunoscandu-i din 2010 pe majoritatea dintre membri si le apreciem realizarile si proiectele in mod deosebit, si poate de aceea am sarit asa nervos la vederea prostiei mediatice, pe care o consider o greseala crasa, aducatoare de pagube majore imaginii ecestei asociatii prin aceasta publicare defectuoasa, dar si prin reactia urata de stergere a comentariilor cititorilor!
  Practic se transforma intr-un prejudiciu pagubitor !
  Acest gen de "jurnalism" nu face altceva dacat dezinformeaza si distruge, fiind practicat de catre persoane care desi or fi facut vreo scoala oarecare cica de specialitate, nu au nici in clin nici in maneca cu ceea ce scriu, efectiv fiind buni doar de can-canuri si ce-i mai grav, nici atunci cand"prelucreaza" si "cosmetizeaza " o informatie, nu sunt capabili sa se documenteze pentru a nu face prostii !
  Grav este ca cititorii inghit asemenea prostii...

  Recomand redactiei "Ziua Veche" sa-si revizuiasca atitudinea ,sa modifice articolul si sa -si ceara scuze pentru prostia facuta, in primul rand fatza de ARCA, apoi fatza de cititori !

*nemotoujours*

 NOTA: Nu scriam aceasta interventie daca NU GASEAM STERSE COMENTARIILE iar articolul NEMODIFICAT, CU TOATE EVIDENTELE GRESELII GROSOLANE !
              Am considerat aceasta actiune o batjocura la adresa cititorului, care odata este indus in eroare, apoi i se ia dreptul la replica.
              Foarte urat domnilor "jurnalisti"!

SI ACUM FITI ATENTI:

1-articolul din "Ziua Veche" DA CLICK AICI!
2-preluarea total gresita de catre "Ecomagazin":DA CLICK AICI !
3-articolele in original despre Air strato:
                           primul articol
                           al doilea articol
                           al treilea articol

 EI?Ce ziceti?
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu