25 noiembrie 2014

703.ATENTIE ! Festivalul de jazz din Ploiesti - o marca furata?(titlu "Suntem Romania!")

A.C. Jazz Forum 03 Ploiesti,20 Noiembrie 2014

Comunicat


Referitor la Festivalul de Jazz organizat de Filarmonica Ploiesti in zilele de 20-23 Noiembrie a.c, Clubul “Jazz Forum 03Æ ” face urmatoarele precizari:

1.Considera meritorie organizarea unui Festival de Jazz de catre Filarmonica Ploiesti, in contextul extinderii prezente a acestor forme culturale in tara noastra si a traditiei orasului nostru.
2.Denumirea acestui Festival “ Hot Jazz Summit Ploiesti” este incorecta, deoarece un Festival de Jazz cu aceasta denumire a fost organizat in 8 editii anuale anterioare de catre Asociatia Culturala “ Jazz Forum 03Æ” , cu sprijinul Primariei Ploiesti, in colaborare cu Teatrul “Toma Caragiu” Ploiesti si in parteneriat cu Sibiu Jazz fest in perioada 2006-2013.
3.prezentul festival al Filarmonicii nu este nici continuarea organizatorica a†
“ Hot Jazz Summit Ploiesti” realizat in colaborare cu Festivalul de Jazz Sibiu Jazz Fest (Festival international in care au fost adusi pe scena Teatrului “Toma Caragiu” nume mari precum : Chico Freeman,Ron Carter, Chucho Valdes, Omar Sosa, Richard Galiano, China Moses si multi altii),si nici cronologica.
4.Denumirea† “ Hot Jazz Summit Ploiesti” apartine festivalurilor de jazz organizate de A.C. Jazz Forum 03Æ a fost recent inregistrata in mod fraudulos la OSIM si fata de acest fapt am deschis o actiune de contestare.
5.A.C. Jazz Forum 03 este organizatoare a peste 50 de concerte sub sigla “Hot Night in Ploiesti” si a 8 editii de Festival sub denumirea de “ Hot Jazz Summit in Ploiesti”. A.C. Jazz Forum 03 nu este insa implicata sub nicio forma in organizarea Festivalului de Jazz de la Filarmonica din zilele 20-23 Noiembrie a.c..
6.Festivalul actual al Filarmonicii nu poate fi nici o continuare a primul Festival de Jazz din Romania din anul 1969, care a fost realizat de primul club de jazz din Romania si de Palatul Culturii din Ploiesti. La acel prim festival din Ploiesti, Filarmonica a fost doar loc de desfasurare.
Facem aceasta comunicare, deoarece consideram ca o frumoasa actiune culturala nu trebuie asezata pe o fundatie falsa, necinstita, contestabila, ci mai repede pe o relatie de sprijin si colaborare.

Serban Homoraceanu
Presedinte

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu